trillend ooglid

Een trillend ooglid

Een trillend ooglid is vervelend. Van het gevoel van de kleine spastische trillingen wil je het liefst zo snel mogelijk af.

Waardoor krijg je een trillend ooglid?

Een trillend ooglid ontstaat doordat de spiertjes zich heel snel aanspannen en ontspannen. Dit kan in principe in heel veel lichaamsdelen gebeuren, maar in je ooglid is het extra vervelend.

Lees ook:Tips tegen vermoeide ogen

Wat kun je ertegen doen?

Helaas is er geen remedie om een trillend ooglid per direct te laten stoppen. Met de volgende tips kun je het trillen proberen te stoppen, of voorkomen dat je er binnen de kortste keren weer last van hebt.

  • Ontspan
    Twee van de mogelijke  oorzaken van een trillend ooglid zijn stress en oververmoeidheid. Zorg dus voor voldoende nachtrust en plan tijd in om te ontspannen.
     
  • Wees lief voor je ogen
    Zit je de hele dag achter een scherm, zoals de computer of televisie? Geef je ogen dan voldoende rust. Hoe? Wij geven tips.
     
  • Eet voldoende magnesium
    Een magnesiumtekort zou ook een rol kunnen spelen bij een trillend ooglid, al is daar geen bewijs voor. Hoe weet je of je een magnesiumtekort hebt?
     
  • Drink minder caffeïne en/of alcohol
    Drink minder of geen drankjes met deze ingrediënten.
     
  • Laat je ogen opmeten
    Als je ogen achteruit zijn gegaan, moet je meer inspanning leveren om goed te kijken. Oververmoeide ogen kunnen oogspasmen in de hand werken.

Lees ook dit uitgebreide artikel over trillend ooglid van onze mindfulness-expert Marisa Garau, die door haar oogziekte veel last heeft gehad van een trillend ooglid.

Gerelateerde artikelen