slecht-slapen-met-beha

Is het slecht om met een beha aan te slapen?

We doen het allemaal weleens, al is het per ongeluk: slapen met je beha aan. Maar is het nu eigenlijk een slecht idee om te slapen met je beha aan of kan het niet zoveel kwaad? Die prangende vraag beantwoorden wij voor je!

Waarom dragen we beha’s?

Je borsten bestaan uit weefsel en pezen. Tijdens je dagelijkse bezigheden, zoals wanneer je loopt of klusjes doet, bewegen je borsten op en neer. Dat kan er met de tijd voor zorgen dat de pezen oprekken en kan je ook pijnklachten in je nek, rug en schouders geven. Ten minste, als je jouw borsten niet de juiste steun geeft.

Lees ook: ‘Zo vind je de beste beha voor jouw borstvorm

Een beha helpt jouw borsten om stevig te blijven en ondersteunt jouw algehele houding. Hierdoor voel je je niet alleen comfortabeler, maar ook zelfverzekerder. Maar heeft dit ook zin tijdens het slapengaan?

Slapen met je beha aan

Het dragen van een beha gaat vooral om je eigen comfort. Wanneer jij het prettiger vindt om met een beha aan te slapen, gaan we je dat ook vooral niet afraden. Maar we kunnen je wel wat meegeven over het soort beha waarmee je het beste kunt slapen en het soort beha wat je ’s nachts beter kan vermijden.

De slechtste beha’s om in te slapen

De grootste no-go bij het dragen van een beha als je gaat slapen zijn beha’s die te strak zitten. Een strakke sportbeha of een beugelbeha kan je beter niet dragen tijdens het slapen. Als je deze lang aanhebt (bijvoorbeeld in je slaap) kunnen ze op je lymfatische systeem drukken, wat niet bepaald een positief effect op je lichaam heeft. Een beugelbeha kan in je slaap verschuiven en zo enorm oncomfortabel gaan zitten, waarmee je je slaap kan verstoren. Ook zorgen strakke beha’s sneller voor huiduitslag en schimmelinfecties…

Zorgt een lossere beha er niet voor dat je borsten hun vorm kwijtraken? Absoluut niet. Hij zorgt er ook niet voor dat ze voller of steviger worden, maar kan je vooral dat beetje comfort geven wat je nodig hebt.

De beste beha’s om in te slapen

Comfort is hier echt de sleutel tot succes. Zwangerschaps- en voedingsbeha’s zijn populaire opties als het gaat om beha’s voor het slapengaan, maar ook loungebeha’s (een nieuwer concept) is uitermate geschikt voor in bed. Loungebeha’s hebben vaak simpele silhouetten, zijn zacht, van ademende stof en bieden je minimale steun. Precies wat je zoekt voor het slapengaan, dus!

Zorg er altijd voor dat je een beha draagt die je goed past, want een (te) strakke beha kan je beter niet zo lang achter elkaar dragen. Knelt je beha op je ribbenkast, borst of op je schouders? Dan kan je hem beter niet dragen tijdens het slapen. Zorg er daarnaast ook voor dat je een schone beha aantrekt! Een vieze beha, zeker als je erin hebt gezweet, kan ervoor zorgen dat je last krijgt van huiduitslag of schimmelinfecties. Doe je huid dus een plezier en trek een schone beha aan voor het slapengaan.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen