cheatday

Hoe moet je omgaan met een cheatday?

Gezond eten is niet altijd makkelijk. Af en toe kan je echt hunkeren naar een pizza. Als je je hebt over gegeven om een pizza te bestellen, hoef je je hier niet altijd schuldig over te voelen. Dit is hoe je moet omgaan met een cheatday.

Vals spelen

Misschien denk je bij cheaten aan vals spelen op je dieet. Maar dit is niet hoe je moet denken. Dat werkt namelijk alleen maar negatief. Zie een cheatday als bewust toegeven, omdat je het verdient. Als je een pizza eet, geniet er dan van en zie het als een beloning. Wist je dat de kans groter is om meer te eten als je je schuldig voelt? Als je achter je keuze staat zal je merken dat je sneller voldaan bent.

Lees ook: ‘Blijf op jouw ideale gewicht met deze drie tips’

Uiteten gaan mag

Een maaltijd in een restaurant bevat gemiddeld 1000 calorieën. Dit is meer dan dat er thuis op je bordje ligt, maar het kan geen kwaad. Als je vaak uiteten gaat, zal je waarschijnlijk wat aankomen, maar twee keer achter elkaar kan prima. Als je uiteten gaat, probeer je gezonde dieet dan overdag gewoon aan te houden.

Context

Probeer de calorieën in een context te plaatsen. Als je een weekendje weg gaat en je komt wat aan, is dat meer dan logisch. Maak je geen zorgen over deze extra calorieën en plaats ze in een hokje.

Gooi de handdoek niet de hele dag in de ring

Ga niet voor een alles-of-niets-mentaliteit. De hele dag door ongezonde snacks pakken zonder er echt van te genieten, zorgen voor meer pondjes dan een of twee maaltijden waar je echt naar uit kijkt. Sta toe om te eten waar je echt trek in hebt. En volg de rest van de dag je normale voedingspatroon.

Herhaal je doel

Als je gezond eten als een straf ziet, kan het moeilijker zijn om je hieraan te houden. Herhaal je doel en bekijk voor jezelf wat je drijft om gezond te eten. Je zal merken dat gezond eten een stuk makkelijker zal gaan.

90%

Zorg dat 90% van de maaltijden die je in een week eet gezond is. Als je elke dag drie maaltijden en één snack eet, heb je 28 eetmomenten in de week. Probeer hiervan 90% van de tijd gezond te eten. Dit komt neer op 26 gezonde maaltijden per week. Je zal na een maand merken dat dit makkelijk is om aan te houden, omdat je kunt uitkijken naar die lekkere maaltijd terwijl je wel gewoon gezond eet.

Bron: shape.com

Gerelateerde artikelen