gezond eten geen tijd

4x gezond eten wanneer je geen tijd hebt

Gezond eten kan een opgave zijn wanneer je weinig tijd hebt. Of gewoon geen zin hebt om te koken. Want dat laatste is ook zeker een goede reden.

Dit is wat je kunt doen wanneer je wel gezond wil eten, maar er geen tijd of zin in hebt.

1. Maak gebruik van je vriezer

Neem een middag de tijd om verschillende gezonde maaltijden te koken en vries deze in. Op dagen dat je geen zin hebt om te koken, zal je jezelf dankbaar zijn dat je een gezonde maaltijd uit de vriezer kunt halen, en deze alleen maar hoeft te ontdooien en opwarmen.

2. Koop voorgesneden ingrediënten

Deze zijn vaak wel wat duurder, maar hier moet je voor jezelf de afweging maken wat je belangrijker vindt. Bespaar je liever en snijd je je groenten zelf? Of heb je er wel wat meer voor over om alles ready to go in de pan te gooien? In het laatste geval kan het je zeker tijd schelen.

Lees ook: 10 producten die je gewoon kunt invriezen

3. Bestel een maaltijd

Maar bestel slim. Je hoeft namelijk niet gelijk voor vette pizza’s en shoarma te gaan. Er zijn tegenwoordig genoeg gezonde optie die je bij je thuis kunt laten bezorgen. Ideaal als je echt geen zin hebt om zelf te koken, maar toch voor een gezonde keuze wil gaan.

4. Zorg dat je altijd een gezonde snack bij je hebt

Wanneer je druk of overwerkt bent, krijg je sneller de neiging om te snacken. Uiteindelijk snack je zoveel dat je het avondeten overslaat. Dit kan prima wanneer je snacks gezond zijn. Denk aan yoghurt, amandelen en fruit. Natuurlijk blijft een goede maaltijd altijd beter, maar we hebben het hier over opties in geval van nood. En dan mag je best een keertje makkelijk voor jezelf zijn.

Lees ook: 4 gezonde tussendoortjes die je dit weekend kunt maken

Beeld: Unsplash

Gerelateerde artikelen