Meal Prep 2100x1440

4x gezond eten wanneer je geen tijd hebt

Gezond eten kan een opgave zijn wanneer je weinig tijd hebt. Of gewoon geen zin hebt om te koken. Met deze drie tips maak je het jezelf makkelijker.

Dit is wat je kunt doen wanneer je wel gezond wil eten, maar er geen tijd of zin in hebt.

1. Koop voorgesneden ingrediënten

Deze zijn vaak wel wat duurder, maar hier moet je voor jezelf de afweging maken wat je belangrijker vindt. Bespaar je liever en snijd je je groenten zelf? Of heb je er wel wat meer voor over om alles ready to go in de pan te gooien? In het laatste geval kan het je zeker tijd schelen.

Lees ook: 10 producten die je gewoon kunt invriezen

2. Meal prep

Dit is een perfecte oplossing voor de langere termijn: doe aan meal prepping en bereid je eten voor. Door precies te weten wat je in een paar dagen eet, bespaar je veel tijd en energie. Daarnaast ben je efficiënt met je ingrediënten en kies je makkelijker voor iets gezonds. Het allergrootste voordeel: je hoeft het alleen maar uit de koelkast of vriezer te pakken.

3. Zorg dat je altijd een gezonde snack bij je hebt

Wanneer je druk of overwerkt bent, krijg je sneller de neiging om te snacken. Uiteindelijk snack je zoveel dat je het avondeten overslaat. Dit kan prima wanneer je snacks gezond zijn. Denk aan yoghurt, amandelen en fruit. Natuurlijk blijft een goede maaltijd altijd beter, maar we hebben het hier over opties in geval van nood. En dan mag je best een keertje makkelijk voor jezelf zijn.

Lees ook: 4 gezonde tussendoortjes die je dit weekend kunt maken

Gerelateerde artikelen