Gescheurde Mondhoeken

5 tips tegen gescheurde mondhoeken

Heb je ooit last gehad van gescheurde mondhoeken? Dan weet je hoe vervelend en pijnlijk dit kan zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit ongemak aan te pakken en te voorkomen.

Oorzaken van gescheurde mondhoeken

Het is allereerst goed om te weten waarom je mondhoeken scheuren. Vaak ligt de oorzaak bij een combinatie van droge huid en overmatige belasting, zoals veelvuldig likken aan de lippen. Daarnaast kunnen voedingstekorten, zoals een gebrek aan ijzer of vitamine B, ook een rol spelen.

Tips tegen gescheurde mondhoeken

1. Hydrateren is de sleutel

Droge huid vraagt om hydratatie. Kies voor een goede, voedende lippenbalsem die niet alleen de lippen, maar ook de gevoelige huid eromheen verzorgt. Breng regelmatig aan en vooral voor je naar buiten gaat. Je hebt ook hele goede lippenbalsem speciaal voor gescheurde mondhoeken, zoals deze. Na de eerste keer opbrengen merk je al verschil.

2. Voed je huid van binnenuit

Het is bovendien essentieel om je lichaam van binnenuit te voeden. Zorg voor een gebalanceerd dieet rijk aan ijzer en B-vitamines. Denk hierbij aan groene bladgroenten, volkorenproducten en noten. Overweeg eventueel een supplement na overleg met je huisarts.

3. Breek met slechte gewoonten

Ook is het belangrijk om slechte gewoonten die bijdragen aan het probleem, te doorbreken. Probeer zo min mogelijk aan je lippen te likken en als je rookt, is dit een extra motivatie om te stoppen.

4. Bescherm je lippen

Bescherm je lippen tegen harde weersomstandigheden. Wind en kou kunnen namelijk de tere huid van je lippen extra belasten. Een sjaal of speciale lippenbalsem met een zonnefactor kan uitkomst bieden.

5. Raadpleeg een arts

Ten slotte: als het probleem aanhoudt, aarzel dan niet om professioneel advies in te winnen. Soms kan een onderliggende gezondheidskwestie de oorzaak zijn, en een bezoek aan de huisarts kan dan verheldering bieden.

Over de Kapotte mondhoeken crème

Ontdek de herstellende kracht van Lucovitaal’s kapotte mondhoeken crème: een zalf die niet alleen verzorgt maar ook beschermt, vocht inbrengt en natuurlijke werkstoffen bevat voor een snel herstel van gevoelige huid. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: De beste tips tegen een schrale huid

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Lucovitaal