Eetdagboek Marieke Schatteleijn

Dit is het eetdagboek van boswachter Marieke Schatteleijn

Marieke Schatteleijn is sinds 2010 boswachter bij Staatsbosbeheer. Ze werkt in het gebied Kennemerland, dat ligt tussen Haarlem en Amsterdam. Daarnaast kennen we Marieke van tv: ze is een van de presentatoren van tv-programma BinnensteBuiten (KRO-NCRV), waarin ze de kijkers meeneemt de natuur in.

Hieronder vind je het eetdagboek van Marieke.

Eetdagboek Marieke Schatteleijn

ONTBIJT


“Ik ontbijt met quinoa of havermout met noten en fruit. Lekker en voedzaam. Ga ik ’s ochtends een lang stuk rennen, dan schuif ik een boterham met pindakaas en banaan naar binnen.”

LUNCH

“Als ik onderweg ben, neem ik een portie avondeten van de dag ervoor. Anders maak ik iets. Bijvoorbeeld roergebakken groente en eieren, eventueel rijst en een salade. Vaak ook avocado – in salade, soep of op brood.”

AVONDETEN

“Het is een beetje zoeken naar gerechten die gezond en lekker zijn én mijn zoontje enthousiast maken. Favoriet zijn pittige curry’s met groente en tofu, met bonen gevulde wraps en zuurkoolstamppot. We nemen er altijd rauwkost bij. Af en toe ongezond mag ook; pannekoeken en pizza komen hier bijvoorbeeld geregeld langs.”

TUSSENDOOR

“Met stip op één: koffie. Mijn thermosfles gaat altijd mee. Verder drink ik water en af en toe thee. Soms een smoothie met een schep erwtenpoeder voor extra eiwitten. Als ik honger heb, neem ik wat noten, een avocado, fruit of een flinke hand chips. Verder hou ik van (speciaal)bier.”

Lees hier ook het eetdagboek van cardioloog Janneke Wittekoek

Bron: Santé september, fotografie: Bart Honingh