Janneke Wittekoek eetdagboek

Dit is het eetdagboek van cardioloog Janneke Wittekoek

Ondanks de nodige tegenzin raakte cardioloog en vrouwenhartexpert Janneke Wittekoek (52) tien jaar geleden in de ban van hardlopen. Nu moedigt ze anderen aan om ook de hardloopschoenen aan te trekken. “Het helpt om fit en op gewicht te blijven.”

Eetdagboek Janneke Wittekoek

Janneke Wittekoek (52) is cardioloog en gespecialiseerd in het vrouwenhart. Al vijftien jaar probeert ze meer aandacht te krijgen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen, omdat dit doodsoorzaak nummer   n is. In haar HeartLife Klinieken richt ze zich op zowel preventie als de behandeling van hart- en vaatziekten. In 2017 bracht ze Het vrouwenhart uit. Onlangs verscheen haar nieuwe boek Hart & lopen, bewegen als medicijn. Hierin combineert ze haar medische kennis met haar ervaringen op het gebied van hardlopen. Samen met Dorenda van Dijken bracht Janneke ook het boek Hart & hormonen: fit de overgang in uit. Janneke is getrouwd en heeft een zoon (20) en een dochter (17). Hier vind je haar eetdagboek

Lees ook: ‘Deze etenswaren kun je beter niet eten voor een work-out’

Ontbijt

“Ik eet alleen als ik daar echt zin in heb. Dat doe ik heel bewust. ’s Ochtends heb ik vaak nog geen trek, dan houd ik het bij een cappuccino. Als ik wel iets neem, is het havermout of yoghurt met lijnzaad en walnoten. Op zondag wil ik als brunch nog weleens een croissant met een gekookt eitje eten.”

Lunch

“We eten in de kliniek bijna altijd een verse salade. Die stellen we samen aan de hand van ingrediënten die iedereen meeneemt van huis. Het is dus elke dag spannend wat het wordt. Daarbij eten we dunne volkorencrackers met hummus, tonijnsalade of rauwkost. We drinken altijd karnemelk.”

Avondeten

“Ik maak vaak iets op basis van een verspakket uit de supermarkt: soep of curry. We eten ook regelmatig een stukje vis met wat groentes. Aardappels hebben we eigenlijk nooit. Wel vaak wraps, lekker met kipfilet, groentes en een bakje knoflooksaus. En af en toe een patatje.”

Genoten van dit artikel? Dit artikel stond in het blad Santé, dat maandelijks in de winkel ligt!

Beeld: Bart Honingh | Visagie: Linda Huiberts