voeding

Deze etenswaren kun je beter niet eten voor een work-out

Sporten op een lege maag is een slecht idee, maar het is ook niet verstandig om álles te eten. Bepaalde etenswaren kun je beter laten staan.

Vezelrijke producten

Producten die veel vezels bevatten, zoals volkorenbrood, volkoren pasta en haver, zijn goed voor je én geven je een vol gevoel. Maar het duurt ook langer voor je lichaam ze verteerd heeft. Tijdens een work-out kan dit zorgen voor een opgeblazen gevoel, misselijkheid en maagkrampen.

Crucifere groenten

Deze kruisbloemige groenten, zoals broccoli, spruitjes en bloemkool, zijn hartstikke gezond. Maar omdat ze veel raffinose – een suikersoort – bevatten, kun je last krijgen van een opgeblazen buik.

Drinken met koolzuur

De hoeveelheid suiker in veel koolzuurhoudende dranken kan zorgen voor misselijkheid en maagkrampen tijdens je work-out.

Pittig eten

Pas ook op met pittig eten, want dit kan zorgen voor brandend maagzuur. Daarnaast kan het ook leiden tot krampen.

Zuivelproducten

Producten zoals kaas en yoghurt kun je beter ná een work-out eten. Het hoge vetgehalte kan ervoor zorgen dat je je tijdens de training futloos voelt. Ook kan zuivel het zuurgehalte in je maag verhogen.

Noten

Vetrijke snacks zoals noten kunnen de spijsvertering vertragen. Hoe meer vet een maaltijd bevat, hoe langer het duurt voordat je lichaam dit verteerd heeft.

Avocado

Hetzelfde geldt voor avocado’s. Die bevatten naast vet ook veel vezels, wat tijdens een work-out voor maagkrampen kan zorgen.

Lees ook: déze etenswaren kun je beter niet in de vriezer bewaren

Bron: Cosmopolitan UK Foto: Getty Images