vriezer

Déze 6 etenswaren kun je beter niet in de vriezer bewaren

Een vriezer is ontzettend handig om restjes in te bewaren. Maar wist je dat er ook etenswaren zijn die je beter niet kunt invriezen? Een handig overzicht.

Pasta

Misschien heb je weleens geprobeerd om een lekker pastagerecht in te vriezen. Waarschijnlijk kwam je er daarna achter dat de pasta na het ontdooien enorm plakkerig wordt.

Eieren

Het eigeel zet uit in de vriezer waardoor het eitje kan knappen. Ook gekookte eieren kun je beter niet in de vriezer bewaren, net als andere producten op eibasis, zoals mayonaise. Eiwit is daarop trouwens een uitzondering en kun je wel invriezen.

DierDier

Zuivelproducten 

Grote voorraad yoghurt, slagroom of melk ingeslagen? Invriezen is geen slim idee, want het gaat schiften. Wanneer je het ontdooid, is het heel klonterig. Ook voor kaas is de vriezer niet geschikt. Het komt de smaak en structuur niet ten goede. Harde kazen, zoals parmezaanse kaas of cheddar, kun je wel invriezen.

Gefrituurd eten

Heb je nog wat gefrituurde loempia’s, friet of andere snacks over? Je kunt ze beter niet in de vriezer bewaren. Bij het ontdooien wordt het namelijk enorm klef.

Groenten met hoog vochtgehalte

Groentesoorten die veel vocht bevatten, zoals komkommer, tomaat en sla, worden er niet lekkerder op in de vriezer. Andere soorten, waaronder broccoli, wortel en bloemkool, zijn wel geschikt.

Aardappels 

Rauwe aardappels kun je beter niet in de vriezer bewaren, omdat ze veel vocht bevatten. Gebakken aardappeltjes of aardappelpuree zijn geen probleem.

Bron: Delish.com Foto: Getty Images

Favoriet van de redactie

BK Bourgogne braadpan

Bk Braadpan Ad
Shop