beroepen-meeste-slaaptekort

Dit zijn ze: de beroepen met het meeste slaaptekort

Krijg jij genoeg slaap met het werk wat jij doet? Wij hebben de beroepen waarbij het meeste slaaptekort – en de beroepen met het minste slaaptekort – voor je op een rijtje gezet; zit jouw beroep in het juiste rijtje?

Lees ook: ‘Wist je dat dit je slaapkwaliteit kan verbeteren?

Een goede nachtrust is enorm belangrijk, maar er zijn een heleboel factoren die een nacht goed doorslapen in de weg kunnen staan. Denk hierbij aan wat je eet, wanneer je voor het laatst koffie hebt gedronken, hoeveel je hebt bewogen en – natuurlijk – je werk. Uit een onderzoek uit 2018 blijkt dat de gemiddelde hoeveelheid slaap die je per nacht krijgt sterk afhangt van je baan. Bijna vijfduizend deelnemers werd gevraagd naar hun slaappatronen: of ze genoeg slaap kregen en hoeveel slaap ze per nacht gekregen. Hieruit kwamen een aantal branches/beroepen naar voren waarin mensen een flink slaaptekort hadden, namelijk:

1. Zorg – 4 uur en 15 minuten
2. Nationale veiligheid – 4 uur en 30 minuten
3. Leraren/docenten – 4 uur en 35 minuten
4. Journalisten – 4 uur en 50 minuten
5. Hospitality – 5 uur

Natuurlijk bleek ook uit het onderzoek dat er branches/beroepen zijn waar men gemiddeld het meeste aantal uren per nacht sliep en dus geen last heeft van een slaaptekort, namelijk:

1. Haar en beauty – 9 uur en 40 minuten
2. Telemarketeers – 8 uur en 45 minuten
3. Verzekeringen – 8 uur en 20 minuten
4. Retail – 8 uur en 15 minuten
5. Bouw – 8 uur en 10 minuten

Ook gaven deelnemers aan dat stress (44%) en veel cafeïnegebruik (19%) de meest voorkomende factoren waren die ze ’s nachts wakker hielden, waarvan meer dan de helft het idee had dat ze een gezondheidsprobleem hadden vanwege hun slaappatroon. Als dat niet genoeg zegt over het belang van slaap, weten wij het ook niet meer…

Bron: Womenshealthmag.com/uk

Gerelateerde artikelen