slaapkwaliteit

Wist je dat dit je slaapkwaliteit kan verbeteren?

Geur kan heel veel voor je doen. Ook voor je slaapkwaliteit! Want dit is de geur die jouw slaapkwaliteit kan verbeteren

Canadese onderzoekers van The University of British Columbia hebben ontdekt dat de geur van je partner je slaapkwaliteit kan verbeteren.

Lees ook: ‘6 slaapmythes ontrafeld

Onderzoek

Voor het onderzoek werden slaapdata van 155 mensen die al jarenlang in een relatie zaten geanalyseerd. De deelnemers kregen twee identieke t-shirts waarin ze elke dag moesten slapen. Het ene shirt was ongebruikt, de ander was 24 uur door de partner gedragen en daarna ingevroren om de geur te behouden.

Lichaamsgeur

Tijdens dat etmaal mochten er geen deo’s, bodylotions of parfums worden gebruikt en ook mocht er niet gesport of gerookt worden: alles wat de lichaamsgeur kon beïnvloeden moest worden vermeden. De deelnemers wisten niet of ze nu een ongebruikt of een shirt gebruikt door hun partner aan hadden.

Slaap

Om de slaap te monitoren werd gebruik gemaakt van slaaphorloges. Ook moesten de deelnemers een enquête invullen. Het bleek dat degenen die in het shirt dat de partner had gedragen sneller in slaap vielen en dat ze zich meer uitgerust voelden.

Volgens onderzoeker Marlise Hofer was het effect zelfs vergelijkbaar met mensen die melatonine innemen om beter te kunnen slapen. Ook viel op dat deelnemers die het shirt van hun partner droegen ’s nachts minder aan het woelen waren.

Geur ouders

De onderzoekers willen nu ook onderzoeken of baby’s beter kunnen slapen als ze de geur van hun ouders ruiken.

Bron: HLN.be

Tip van de redactie

Virtufit roeitrainer

Gerelateerde artikelen