Verkoudheid Voorkomen

Dit kun je doen om aan een verkoudheid te ontkomen

Om je heen hoor je steeds meer mensen snotteren. Met deze tips wapen je je, zo goed en kwaad als het gaat, tegen een verkoudheidsvirus.

Iedereen lijkt wel last te hebben van een verkoudheid. Soms valt er niet aan te ontkomen, maar je kunt er natuurlijk alles aan doen om er van weg te blijven. Hoe je dat doet? Met deze tips.

1. Slaap en rust genoeg

Te weinig nachtrust verzwakt je immuunsysteem, waardoor je een makkelijkere prooi bent voor een virus. Zorgen voor voldoende nachtrust, is een goed idee.

Slapen

2. Was regelmatig je handen

Bacteriën verspreiden zich makkelijk via je handen. Je raakt de hele dag van alles aan en met je handen zit je vaak zonder dat je het door hebt aan je gezicht. Was daarom regelmatig je handen, maar zeker na een toiletbezoek, voor het koken, voor het eten of nadat je een aantal handen hebt geschud.

3. Wrijf niet in je gezicht

Een (griep)virus kan je lichaam binnendringen via je mond, ogen en neus. Probeer daarom zo min mogelijk aan je gezicht te zitten.

Eten En Verkouden

Lees ook: Huis-, tuin- en keukenmiddelen tegen een verkoudheid

4. Let op hygiëne

Zorg voor ventilatie, drink niet uit hetzelfde glas, maak je toetsenbord regelmatig schoon (zeker als je deze deelt met anderen) en let ook op de deurklink, een favoriete verzamelplek voor ziekteverwekkers. Maak wat vaker schoon in huis als er verkouden mensen rondlopen.

5. Drink voldoende water of thee

Uitdroging in combinatie met te weinig slaap en de nodige werkstress zijn niet goed voor je lichaam.

6. Eet gezond

Zorg dat je alle vitaminen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft. Blijf daarom juist als je je al niet meer helemaal top voelt gezond eten. Hoe aantrekkelijk het ook is om te zwichten voor die minder gezonde maaltijd.

Groenten plantaardig dieet

Lees ook: gezond gewicht – tips van een hormoontherapeut

Tip van de redactie

Dit innovatieve slaapmasker met Bluetooth speakers verzekert 100% verduistering en biedt tegelijkertijd ontspannende audio voor een rustige slaapomgeving. Ervaar optimaal comfort en zeg vaarwel tegen storend licht en geluiden. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST SANTÉNL
BEELD GETTY IMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé