Massage 1000x1440

Dit is waarom een massage zo goed voor je is

Mmm, een heerlijke massage. Trakteer jij jezelf er weleens op? Groot gelijk heb je als je dat inderdaad doet, want het is op verschillende manieren hartstikke goed voor je.

Een eerste keer kan het even wennen zijn, een ‘vreemd’ iemand die aan je zit. Maar als je je eraan overgeeft én merkt dat je na een sessie een stuk beter in je vel zit, boek je er het liefst meteen nog één: een massage.

Lees ook: ‘5 tips voor een ontspannen zondagavond

Spieren

Een inkoppertje natuurlijk. Tijdens een goede, professionele massage worden jouw (stijve) spieren los gemaakt. En gerichte aanrakingen kunnen ook je pijnlijke spieren helpen. Het kan een paar massages duren, maar eigenlijk geef je je spieren één grote reset-knop door ze te laten masseren. Terug naar de fase waarin ze je geen last gaven. Overigens hoef je natuurlijk geen spierpijn of andere klachten te hebben om je te laten masseren.

Circulatie en afval

Een goede massage stimuleert ook een betere bloedcirculatie. Dat is meteen de reden waarom je je na afloop zowel opgepept als wat rozig kunt voelen, naast het feit dat een massage erg ontspannend kan zijn. Meer kleur op je wangen gekregen? Bedank je opgepepte circulatie dan maar. Een massage werkt tevens als opruimer voor afvalstoffen die in je lichaam rondhangen. Met name de lymfevaten worden extra gestimuleerd en die zorgen ervoor dat die stoffen extra snel je systeem zullen verlaten.

Because I’m happy

Mmm, net als na een yoga-les ben je na een massage vaak op een fijne manier blij geworden. Klopt, want de diepe en gerichte aanrakingen zorgen ervoor dat je lijf serotonine aanmaakt. Eén van de gelukshormonen. Helemaal natuurlijk, dus niets om je zorgen over te maken. Wellicht ebt het bij jou nog even door en pak je die nacht ook nog eens een betere slaap.

Keuzes, keuzes

Je kunt kiezen voor een reguliere ontspanningsmassage. Heerlijk. Maar er zijn meer soorten, vormen en keuzes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stress-fix-massage? Of hot stones? Er zijn bindweefselmassages die beloven de cellulitis op je benen aan te pakken. Zweedse, Balines, Ayurvedische massages… en speciale sportmassages voor iedereen die z’n lijf door weer en wind laat zweten en zwoegen en nog een beetje lekker wil presteren ook. Bovendien signaleert een opgeleide sportmasseur tijdig problemen en kan hij of zij gerichte tips geven om beter te bewegen. Het is best goed jezelf eens in te lezen in de soorten, voordat je een eerste massage boekt.

Tip van de redactie

Theragun Prime massageapparaat
Theragunpro
Bestel hier

Gerelateerde artikelen