Shutterstock 397550344

Zzzen: doe dit eens om beter te kunnen slapen

Je woelt, je piekert, je pakt je telefoon er maar weer bij. Niet goed in slaap kunnen komen overkomt ons allemaal wel eens. Des te meer reden om deze super-simpele tip te proberen.

Het is ook wel bijzonder heet geweest in ons land de afgelopen weken. Misschien heb je er zelf ook de nodige slaap door verloren. En voor iedereen die los van hittegolven gewoon wel eens moeite heeft met rustig de slaap vatten, lees vooral even verder. Altijd fijn om baat-het-niet-dan-schaadt-het-niet-tips te proberen.

Lees ook: ‘Waarom droom je soms wel en soms niet?

Kies rustig beddengoed

Klinkt net zo simpel als effectief. Als je kiest voor een egaal dekbedovertrek met rustige kussenslopen, heeft je brein niet ook ’s avonds laat nog die prikkels van het verwerken van kleuren en patronen. Zeg eens eerlijk: als jij weer eens niet kan slapen, lig je ook de stippen, bloemen of dieren op je dekbedovertrek met drukke print te tellen, toch? Klinkt als een goed alternatief voor schaapjes tellen, maar is het niet. Een overtrek in één rustige kleur (denk: wit, zand, khaki, mosgroen) kalmeert je anders zo drukke, actieve zintuigen.

En als je dan toch bezig bent: wat ook kan helpen, is kritisch kijken naar je bedframe. Een romantisch stalen bed is een plaatje. En een hemelbed à la prinsessenkamer ook. Maar hoe minder van het frame binnen je gezichtsveld valt, hoe beter. Een groot frame kan je – onbewust – een wat claustrofobisch, opgesloten gevoel geven. En dat is wel het laatste dat je kunt gebruiken om zzzen te slapen.

Hoe ziet jouw slaapruimte eruit? Druk en rommelig, of kalm sereen en vrij van obstructies? Je kunt vast nog enkele kleine aanpassingen doen om zo relaxed als mogelijk je bed in te stappen vanavond.

Tip van de redactie

Diley White noise machine (witte ruis)
Witte Ruis Machine Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen