fouten-niet-maken-supplementen-slikken

Deze 4 fouten wil je niet maken bij het slikken van supplementen

Natuurlijk is het slikken van supplementen een makkelijke manier van het binnenkrijgen van vitamines en andere voedingsmiddelen, maar weet je eigenlijk wel wat jouw lichaam precies nodig heeft? En neem je niet te veel in? Hieronder lees je een aantal fouten die je maar beter kunt vermijden bij het slikken van supplementen.

1. Vergeten te overleggen met je dokter

Misschien denk je bepaalde supplementen te kunnen gebruiken om je lichaam een beetje op weg te helpen. Maar pas goed op met welke supplementen je slikt. Je medicatie kan namelijk door bepaalde supplementen worden beïnvloed. Of misschien heeft je lichaam wel hele andere hulpmiddelen nodig… Overleg dus even met je huisarts of specialist voordat je besluit bepaalde supplementen te gaan slikken.

Lees ook: ‘Dit zijn de 5 dingen waar je op zou moeten letten bij het kopen van supplementen

2. Een slecht eetpatroon aanvullen

We hebben allemaal weleens een weekje gehad waarin we te weinig fruit of groente binnen hebben gekregen. Maar dit standaard oplossen door supplementen in te nemen heeft weinig zin. Natuurlijk kun je supplementen gebruiken om je lichaam nog een extra steuntje in de rug te geven, maar voedingsmiddelen compleet vervangen door supplementen kan erg slecht zijn voor je gezondheid. Zorg er dus voor dat je voldoende fruit en groente eet, let op je eetpatroon en vul waar nodig aan met het slikken van de juiste supplementen.

3. Te veel innemen

Meer is niet per se beter. Vaak denken mensen dat als één pil goed voor je is, twee waarschijnlijk nog beter voor je is. Maar te veel van dezelfde supplementen slikken of meerdere supplementen met elkaar combineren kan je lichaam verstoren. Daarnaast is er een grotere kans dat je ongewenste bijwerkingen krijgt als je meer supplementen gaat slikken. Heb jij van die supplementen die zich vermommen als lekkere snoepjes? En merk je dat je er makkelijk te veel van inneemt omdat ze soms niet te weerstaan zijn? Stap dan over op een supplement in pilvorm en neem alleen de aanbevolen dosis in. Your body will thank you.

4. Niet letten op de houdbaarheidsdatum

Wist jij dat supplementen over de datum kunnen raken? Dat kunnen ze namelijk zeker. Pas dus goed op met dat potje vitamine C-tabletten wat al jarenlang in je badkamerkastje achter al je flesjes parfum staat. Supplementen kunnen ook niet goed tegen hele warme of hele koude ruimtes en moeten idealiter koel en droog worden bewaard voor optimale werking. Bij deze dus een hint om eens je keuken- of badkamerkastjes uit te ruimen en goed te letten op de houdbaarheidsdatum van je supplementen voor je ze inneemt!

Bron: Livestrong.com

Tip van de redactie

NutriBullet Pro Blender
Nutribullet Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen