stoelgang

De invloed van populaire diëten op je stoelgang

Wat je eet, komt er ook weer uit. Maar hoe zit dat als je een bepaald dieet volgt? Heeft dat invloed op je stoelgang?

Het Mediterraans dieet

Het Mediterraans dieet is zeer vezelrijk. Dit dieet wordt gedomineerd door groente, fruit, noten en volkoren granen. Allemaal boordevol vezels en dat is voor je stoelgang heel goed.

Lees ook:Met deze 6 producten houd je je darmen op gang

Vegetarisch voedingspatroon

Door minder of geen vlees te eten, is het heel makkelijk om regelmatig naar het toilet te gaan voor de grote boodschap. Vegetariërs eten meer fruit en groente; voedingsmiddelen vol vezels!

Veganisten

Als je een veganistische leefstijl aanhoudt, ga je nog een stapje verder. Zuivelproducten en eieren ontbreken dan ook in je voedingspatroon en dat helpt zeker voor een regelmatige en gezonde stoelgang.

Paleodieet

Het paleodieet wordt ook wel het jagers-verzamelaars dieet genoemd. Het bestaat uit onbewerkte voedingsmiddelen: eten zoals onze voorouders ooit deden. Het nadeel is dat dit dieet veel vlees bevat en dat is weer wat moeilijker te verstouwen door je maag. Dat kan voor opstoppingen zorgen. Maar als je dit compenseert met genoeg groente en fruit, komt het vast goed met je stoelgang!

Keto dieet

Het keto dieet gaat vooral uit van een proteïnerijk voedingspatroon. Koolhydraten worden veelal gemeden en daar zit het probleem. Want dan is het moeilijk om genoeg vezels te eten, waardoor je stoelgang minder regelmatig is. Degenen die het keto dieet volgen, hebben vaak last van obstipatie.

Bron: SheKnows.com

Gerelateerde artikelen