Placeholder

Dit zijn de 10 meest vegan-vriendelijke steden in Nederland

Het is vandaag World Vegan day een startsein voor een hele maand plantaardige eten. Maar waar kun je dat in Nederland doen? Dit zijn de 10 meest vegan-vriendelijke steden van Nederland.

 

Word Vegan Day wordt al sinds 1994 georganiseerd door The Vegan Society. Soms is het lastig om goede vegan-restaurants te vinden. Vakantiehuizen-zoekmachine Holidu stelde een lijst samen met de meest vegan-vriendelijke restaurants van Nederland.

Amsterdam

Met een totaal aan 83 vega(n) restaurants heb je het voor het uitzoeken. Little Plant Pantry opende dit jaar haar deuren. De zaak heeft een Zero waste policy en je kan er naast vegan eten en drinken ook veel plantaardige producten kopen, zoals zeepjes, kaasjes en wijn. Adres: Bosboom Toussaintstraat 45-H, Amsterdam. Daarnaast kan je op vier verschillende locaties in de stad uiteten bij de Vegan Junkfood Bar. Van unicorn bread tot vegan shawarma, alle gerechten die je bestelt zijn niet alleen lekker maar ook een feestje voor het oog.

Den Haag

Den Haag is maar liefst 27 vegan-vriendelijke restaurants rijk. Wil je je dag goed starten? Voor het tentje Foam zet je wel vroeg je wekker om hier heerlijk te ontbijten met speculaas pannenkoekjes of een ontbijtmuffin met kokosyoghurt. Daarnaast kan je hier ook terecht voor een Plantaardige workshop en bestel je hier toffe catering voor je volgende fuif. Adres: Frederikstraat 44, Den Haag.

Utrecht

In Utrecht kunnen alle vegetariërs hun hart ophalen met 16 vegan-vriendelijke restaurants. Voor gezelligheid en een goed biertje breng je een bezoekje aan Oproer Brouwerij. Naast een gezellige brouwerij eet je in het restaurant heerlijke gerechtjes op plantaardige basis, die goed passen bij een biertje. Adres: CAB-Rondom 90A, Utrecht.

Leiden

Leiden heeft het enige slachthuis van Nederland zonder vlees. Bij het Slachthuis in Leiden gaat het om de ecologische footprint, maar ook over het genieten van een gezonde maaltijd op plantaardige basis. Meelfabriekplein 1, Leiden. Ook bij Hoezo kan je een heerlijke vega(n) versnaperingen bestellen bij de borrelen bestellen. Adres: Vrouwensteeg 7a, Leiden.

Rotterdam

Met 25 vegan-vriendelijke restaurants kan je met een gerust hart uit eten in Rotterdam. Als je op het instagram-account stuit van Happy Food & Health dan wil je direct op je fiets stappen om alles uit te proberen. Een vegan bakery waar je de hele dag kan doorbrengen en ook de conceptstore is een pareltje. Adres: Nieuwe Binnenweg 200d, Rotterdam.

Arnhem

 Ook in Arnhem kom je genoeg vegan-lovers tegen. Als je hier een dagje rondstruint kun je voor een heerlijk koffietje van Rum baba terecht bij Bonnie. Smikkel daarnaast van een vegan-cake of bowl. Adres: Nieuwstad 2, Arnhem.

Eindhoven

In Eindhoven kan je sinds dit jaar volledig genieten van de vegan keuken bij Bar Bistro Calypso. In combinatie met de vegan foodtrucks van Bakblik maak je kans veroveren ze ook de festivals die door Nederland trekken. Adres: Stratumseind 83, Eindhoven.

Groningen

 In de studenten stad Groningen is het altijd goed toeven, maar nu ook voor vega(n)’ers onder ons. Voor een romige pompoentaart met walnoot of een frisse salade is De Herbivoor een aanrader. Adres: Gedempte Zuiderdiep 59, Groningen.

Nijmegen

Ook in Nijmegen vinden we een aantal vega(n) restaurants. In het pop-up restaurant Veggie Galore kan je niet alleen eten, maar ook kookworkshops volgen. Leuk om inspiratie op te doen. Adres: Oldenbarneveltstraat 63A, Nijmegen.

Alkmaar

 Alkmaar is nog niet overspoeld met vega(n)-tentjes, maar bij Soepp geniet je in ieder geval van bio-vegetarische gerechten. Mocht je geen zin hebben om alleen te gaan? Geen probleem iedere maand wordt hier een first date night georganiseerd! Adres: Hekelstraat3, Alkmaar.

Bron: Holidu.nl

Gerelateerde artikelen