annalot suiker challenge

Chef-redactie Annalot eet een week zonder suiker: ‘De koekjes roepen me’

De Santé-redactie doet mee aan de Nationale Suiker Challenge: een week eten en drinken zonder toegevoegde suikers. Zo gaat het nu.

Saaie muesli

Chef-redactie Annalot: “Mijn ontbijt bestaat vandaag uit een bakje magere Skyr (naturel) met aardbeien en de saaiste muesli die er bestaat – zonder suiker en gedroogd fruit. De verse aardbeien maakt het toch nog een beetje zoet, dus ik mis de suiker niet en kan er bijna de hele ochtend op door. Als tussendoortje zwicht ik bijna voor chocochip koekjes (in huis gehaald voor bezoek), maar ik kies net op tijd voor een kiwi. Trots!”

Reepjes paprika

“Voor de lunch heb ik weinig tijd. Ik smeer snel een paar volkoren crackers en beleg ze met hummus (ja, zonder suiker – gecheckt), hüttekäse met komkommer en een groentespread van Mister Kitchen, ook zonder toevoegingen. De koekjes roepen bijna naar me vanuit de trommel, maar ik eet op karakter nog een paar reepjes paprika.”

Geen suikerdip

“Tussendoor nog een heerlijke appel (saai!) en ’s avonds ga ik voor makkelijk en snel met roerbakgroente, garnalen en een volkoren wrap. Eigenlijk is dit een vrij standaard eetdag voor mij en ik heb de suiker ook niet zo erg gemist. Geen last gehad van een suikerdip dus ook, gelukkig. Maar wel veel lekkere trek gehad. Die koekjes zijn een uitdaging voor mij. Zolang ik ze niet in huis heb, is het geen probleem. Maar als ze in de kast liggen, vind ik het moeilijk.  Uit ervaring weet ik dat één koekje geen koekje is, dus is het voor mij het beste om er helemaal niet aan te beginnen. Want één hap betekent dat ik meer wil. Dat is blijkbaar wat suiker met me doet. Benieuwd of het me de rest van de week ook lukt om ze te weerstaan!”

Lees ook: Santé-redactie over de Suiker Challenge: ‘Bijna overal zit suiker in’

Img 0007
Img 3109
Img 3120

Lees ook: 5 tips om te minderen met suiker

Beeld: GettyImages

Tip van de redactie

Kobo Sage e-reader