griep voorkomen

5 tips om aan de griep te ontkomen

Je hebt helaas nooit garantie om geen griep te krijgen. Met deze tips maak je het risico zo klein mogelijk en lukt het je misschien om aan de griep te ontkomen.

1. Haal een vaccinatie

Wanneer je in één van de risicodoelgroepen valt en je een oproep krijgt om de griepprik te halen, kan het verstandig zijn deze te halen. Zodra je de griep al hebt, is het te laat.

Lees ook: Waarom griep vaker voorkomt in de winter

2. Was je handen

Bacteriën kunnen makkelijk verspreid worden via je handen. Je raakt van alles aan, de paal in de metro, deurknoppen, een toetsenbord, de trapleuning. Was regelmatig je handen twintig seconden met zeep, dat kan voorkomen dat je zelf besmet raakt met een virus.

3. Slaap en rust genoeg

Te weinig nachtrust verzwakt je immuunsysteem, waardoor je een makkelijkere prooi bent voor de griep. Probeer daarom voldoende nachtrust te krijgen.

4. Leef gezond

Drink niet teveel alcohol, sport regelmatig, ontspan, drink water en zorg voor een goed eetpatroon waarmee je voldoende vitamines binnenkrijgt. Het is geen heilige graal, maar een gezonde levensstijl heeft een positieve invloed op je weerstand.

5. Denk extra aan de hygiëne

Ventileer je huis goed om verspreiding van het griepvirus via de lucht te verminderen. Maak oppervlakken die vaak aangeraakt worden vaker schoon. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de deurklinken en het toilet. Deel geen handdoeken met elkaar en zet regelmatig een raam open om goed te ventileren.

Tekst Santé, beeld GettyImages

TIP

Seks werkt ook prima tegen stress, dus waarom niet deze satisfyer pro aanschaffen?

Satisfyer Pro 2 met Easylove Tarzan Vibrator Combinatie

Meest populaire seksspeeltjes van het jaar
KLIK HIER

Gerelateerde artikelen