collageen collageenpoeder

5 manieren waarop collageenpoeder de gezondheid kan verbeteren

Collageen is het eiwit dat het meest voorkomt in het lichaam en is een cruciaal onderdeel van ons bindweefsel, kraakbeen, botten en huid. Het is in principe de lijm die ons bij elkaar houdt. Hetzelfde geldt voor dieren. Die taaiere ‘delen’ die vaak weggegooid worden – kraakbeen, botuiteinden, pezen en huid – bevatten de meeste collageen. Als collageen zo’n belangrijk eiwit is, waarom is het dan geen hoofdbestanddeel van ons dieet?

Maak je geen zorgen, je hoeft geen rauw vlees en botten te eten om collageen binnen te krijgen, want er zijn smaakvollere manieren om meer in je dieet te krijgen.

Hoe kunnen we eenvoudig meer collageen tot ons nemen?

De vorm van collageen die het makkelijkste op te nemen is door het lichaam zijn zogenaamde collageen peptiden. Daar waar bij vleeswaren het lichaam de inhoud eerst nog moet afbreken is gehydrolyseerd poeder als het ware al voorverteerd.

Een favoriet voor collageenpeptiden is het merk Niche4Health, omdat het gemakkelijk te mengen is in warme en koude voedingsmiddelen en dranken en vrijwel smaakloos is. Daarbij is deze collageen poeder:

  • Onttrokken uit de huid van ‘grasetende’ runderen en is identiek aan het menselijke collageen
  • 100% natuurlijk
  • Verrijkt met Vitamine C en D (belangrijk voor de vorming en behoud van collageen)
  • Vrij van conserveringsmiddelen & toevoegingen
  • Paleo proof

5 redenen waarom je collageen nodig hebt:

Naarmate we ouder worden, verliest ons lichaam het vermogen om collageen aan te maken, waardoor het nog belangrijker is om voldoende uit onze voeding te halen om de tekenen van veroudering zoals osteoporose, spijsverteringsproblemen, artritis, dunner wordende huid en zelfs rimpels te helpen bestrijden. Enkele van de meest belangrijke gezondheidsvoordelen van geregelde collageen inname:

1. Verbetert de gezondheid van gewrichten en botten
2. Bouwt en onderhoudt een gezonde darmbarrière en ondersteunt een goede spijsvertering
3. Ondersteunt de gezondheid van de huid en de groei van haar en nagels
4. Versterkt het immuunsysteem
5. Helpt ontgiften

Samengevat: collageenpeptiden zorgen ervoor dat je er jong uitziet en je jong voelt, en ze zijn gemakkelijk toe te voegen aan je dagelijkse routine.

Lees ook: Wat zit er in je multivitamines? En waarom persoonlijk advies beter is

Beeld: Pexels / Dit is een partnerbijdrage