Blijvend Gewichtsverlies

3 gouden regels voor blijvend gewichtsverlies

Je hebt zo hard gewerkt en nu wil je blijven waar je bent. Hoe zorg je voor blijvend gewichtsverlies? Dit zijn de drie gouden regels.

Iedereen die wil afvallen weet hoe moeilijk het is om blijvend gewicht te verliezen. Maar met deze drie tips lukt afvallen wel.

Sporten (4)

Lees ook: 7 tips voor een goedkope en gezonde maaltijd

1. Het is geen dieet, het is een levensstijl

Blijvend gewichtverlies, hoe doe je dat? Als je tijdelijk een dieet volgt en veel sport, maar daarna je oude levensstijl weer oppakt, zullen de kilo’s die eraf waren er waarschijnlijk snel weer aan zitten. Het is belangrijk om veranderingen te maken in je levensstijl, veranderingen die gezond zijn en voor jou zijn vol te houden.

Tip: Uit onderzoek van de Louisiana State University blijkt dat het motiveert om door te gaan als je in het begin resultaat ziet. De onderzoekers stellen dat het helpt om je nieuwe levensstijl streng te starten: schrap bijvoorbeeld de eerste twee weken tijdelijk alle toegevoegde suikers, frisdrank en alcohol. Je zult gewicht verliezen en dat zal je motiveren om je gezonde levensstijl na die twee weken door te zetten.

2. Niet alle calorieën zijn hetzelfde

Honderd calorieën zijn honderd calorieën, toch zijn niet alle calorieën gelijk. Frisdrank zal je honger niet stillen en het levert je lichaam ook geen gezonde voedingsstoffen. Kies in je eetpatroon voor onbewerkte producten, groenten, fruit en gezonde vetten. Deze producten zorgen voor gezonde voedingsstoffen en ze stillen je honger.

Lees ook: Blaren? Drukplekken? Gebruik Loperswol

gezond gewicht vrouw afvallen sante sport

3. Sla geen maaltijden over

Crash diëten of per ongeluk expres maaltijden overslaan, heeft op de lange termijn niet het effect dat je hoopt. Je wilt vet verbranden, geen spieren verliezen omdat je lichaam op zijn reserves draait. Gezonder leven draait om regelmatige maaltijden, gezonde voeding, kleinere porties en het probleem waardoor je te veel eet aanpakken.

Lees ook: 10 redenen waarom je geen gewicht verliest

Kortom, zorg dat je gewicht verliest op een gezonde manier. Zorg goed voor jezelf en je lichaam, zorg dat je genoeg eet en wees niet te streng voor jezelf. Gun jezelf momenten om van je favoriete taart, koekjes of chips te genieten. Alleen zo creëer je een levensstijl die je kunt volhouden, waarbij je niet iedere kilo die je verloren bent er direct weer aan eet.

Lees ook: 8 tips om je gezonde leefstijl vol te houden

Tip van de redactie

Üla Movement weerstandsbanden en springtouw set
Ula Movement Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen