Cyclus

3 apps om je cyclus bij te houden

Je cylus goed kennen is hartstikke fijn en wordt nog handiger met deze drie apps.

Om meer volgens je cyclus te leven, is het belangrijk deze goed te kennen. Dat kan door een dagboekje met symptomen bij te houden, maar makkelijker is het om een app te gebruiken die al het rekenwerk voor je doet.

3 apps voor het tracken van je cyclus

Deze 3 apps tracken je cyclus en voorspellen zo wanneer je menstruatie en ovulatie plaatsvinden. Ook kun je er je symptomen in bijhouden, zoals je stemming en lichamelijke klachten.

1. Flo

Gratis te downloaden voor iOS en Android, met premiumoptie. Als premiumlid krijg je toegang tot de community, waar je met andere gebruikers kunt praten over onderwerpen als menstruatie, seks en gezondheid. Ook vind je in de app
van Flo veel uitleg en achtergrondinformatie over je cyclus. In veel talen beschikbaar, maar niet in het Nederlands.

2. Clover

Gratis te downloaden voor iOS en Android, maar voor veel uitgebreidere functies moet je betalen. In Clover kun je niet alleen je symptomen aanvinken, er is ook ruimte voor extra opmerkingen. Als premiumlid kun je deze gegevens opslaan in een gezondheidsverslag voor je huisarts. Ook kun je een toegangscode instellen om de app te kunnen openen. Ook beschikbaar in het Nederlands.

Lees ook: Welke invloed heeft stress op je menstruatiecyclus?

3. Clue

Gratis te downloaden voor iOS en Android, met premiumoptie. Clue is door het Amerikaanse vakblad voor Verloskunde & Gynaecologie (American Journal of Obstetrics and Gynecology) verkozen tot beste cyclus-tracker. Het baseert de voorspellingen niet alleen op basis van jouw gegevens, maar ook op de gegevens van andere gebruikers. Ook vind je er veel uitleg en achtergrondinformatie over je cyclus. Engelstalig.

Tip van de redactie:

De bestseller De Cyclus Strategie van Maisie Hill leert je samenwerken met je hormonen. Het biedt een no-nonsense uitleg van wát er nu exact in je lichaam gebeurt elke maand en hoe je elke fase van je cyclus in je voordeel kan laten werken. Na het lezen van dit revolutionaire boek ervaar je je hormonen niet langer als een last maar als een kracht, en zal je je afvragen waarom niemand je dit eerder heeft verteld. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MARA RUIJTER
BEELD GETTY IMAGES