Wandelen Met Vriendinnen

Dit is waarom wandelen met vriendinnen goed voor je is

De Japanse Okinawa-bewoners behoren tot de oudste mensen op aarde. En er zijn twee dingen die ze heel vaak doen. Wandelen en tijd doorbrengen met hun vrienden. Wil je ook gezond oud worden? Ga dan veel wandelen met je vrienden. En er zijn nog meer voordelen.

Twee jaar extra

75 minuten per week stevig wandelen kan bijna 2 jaar aan je leven toevoegen.

Geen gejojo

Op gewicht blijven? Dat doe je het best door elke dag minstens een half uur te wandelen, blijkt uit onderzoek van Harvard University. Wel gezond eten dan ook, natuurlijk.

Lees ook:Doen: 10 minuten stevig wandelen

Slanke taille

Twijfel je of een wandelwork-out intensief genoeg is? No worries, met lopen verbrand je misschien niet de meeste calorieën, maar tijdens het lopen wordt wel vooral afgerekend met buikvet, meent de Amerikaanse celeb-trainer Harley Pasternak.

Bye, bye diabetes

Door dagelijks te wandelen, verlaag je de kans op het krijgen van diabetes type 2 met twaalf procent. En: hoe langer je wandelt, hoe kleiner die kans wordt. Bron: Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology

Tikkie positiever

Geregeld negatieve gedachten over jezelf? Maak een wandeling van minstens negentig minuten in de buitenlucht. LifeScience ontdekte dat mensen na het stuk lopen positiever waren over zichzelf.

Pling!

Het verband tussen wandelen en creativiteit is wetenschappelijk bewezen. Zo ontdekte de universiteit van Illinois dat er door drie keer per week veertig minuten te wandelen betere verbindingen ontstaan tussen belangrijke hersendelen.

Forever young

Oké, dat is overdreven, maar Harvard University ontdekte dat je door dagelijkse wandelingen van een half uur grote kans hebt langer te leven én er jonger uit te blijven zien. Dankzij de activatie van bepaalde enzymen.

Geheugen

Met drie keer per week 40 minuten wandelen bescherm je het gebied in je hersenen dat wordt geassocieerd met plannen én je geheugen.

Hersenen

Slechts 2 uur lopen per week vermindert het risico op een beroerte met 30 procent.

Depressie

30 minuten wandelen per dag kan symptomen van depressie met 36 procent verminderen.

tekst: Priscilla Borgers, foto: Getty Images

Tip van de redactie

Of je nou de Camino, de Vierdaagse of een dagtocht gaat wandelen, of vaak gaat hardlopen: wil je absoluut geen blaren, likdoorns en pijn door hallux valgus of hielspoor? Doe je voeten een plezier en gebruik loperswol als natuurlijke teenspreider. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Gerelateerde artikelen