Tien Veranderingen

10 veranderingen die maar 5 minuten kosten

Door steeds meer kleine veranderingen in je leven door te voeren, heb je aan het einde van de rit ongemerkt een enorme omslag gemaakt.

Het verbeteren van je leven hoeft niet altijd veel tijd te kosten. Hier zijn enkele strategieën die je kunt toepassen om positieve veranderingen aan te brengen in je leven zonder dat het veel tijd kost:

  • Maak gebruik van wachttijden: Gebruik de tijd die je normaal gesproken zou verspillen, zoals tijdens het wachten op de bus, in de rij bij de supermarkt of tijdens reclameblokken op televisie, om iets productiefs te doen. Lees een boek, luister een podcast, of doe een korte meditatieoefening.

Stel haalbare doelen in

  • Stel haalbare doelen: Zet kleine, haalbare doelen die je gemakkelijk in je dagelijkse routine kunt opnemen. Dit kunnen doelen zijn zoals dagelijks een paar minuten stretchen, een gezond ontbijt eten of 1 kilo afvallen in plaats van tien.

Maak een takenlijst

  • Prioriteer je taken: Maak een lijst van de belangrijkste taken die je moet uitvoeren en focus je op de taken die de grootste impact hebben op je leven. Schrijf ze onder elkaar op een stuk papier en streep daarna alles door wat niet super belangrijk is op dit moment.

Vermijd afleiding

  • Minimaliseer afleidingen: Kijk goed naar wat de bronnen van afleiding in je leven zijn, zoals overmatig gebruik van sociale media of eindeloos YouTube filmpjes kijken over katten, en probeer deze te verminderen. Maak tijd voor jezelf door minder naar ene scherm te kijken.

Neem pauze

  • Maak gebruik van pauzes: Neem regelmatig korte pauzes gedurende de dag om je energie op te laden en je geest te verfrissen. Dit kan helpen om productiever te zijn en je focus te behouden gedurende de dag. En nee, snel je mail lezen of filmpjes kijken is geen pauze. Doe echt af en toe niks.

Automatiseer

  • Automatiseer taken: Zoek naar manieren om taken te automatiseren, zoals het instellen van automatische betalingen voor rekeningen of het gebruik van apps om je dagelijkse taken te organiseren. Hoe meer je automatisch doet, hoe minder stress je in je leven hebt.

Vrolijke mensen

  • Omring jezelf met positiviteit: Omring jezelf met positieve mensen en invloeden die je inspireren en motiveren om je beste leven te leiden. Dit kan je helpen om gemakkelijker positieve veranderingen aan te brengen in je leven. En vermijd de mensen die je energie kosten.

Door deze toch simpele trucjes regelmatig toe te passen, kun je positieve veranderingen aanbrengen in je leven zonder dat het veel tijd kost. Het gaat erom consistent kleine stappen te zetten in de richting van je doelen en te focussen op wat echt belangrijk voor je is. En tot slot, tien tips die je leven zullen veranderen, en die weinig tijd kosten.

1. Maak de deurknoppen schoon

Door oppervlakken die vaak aangeraakt worden te desinfecteren, verklein je de kans dat een verkoudheid zich verspreid.

In 15 minuten de keuken schoonmaken

2. Draag iedere dag spf

Ook in de winter zou je je gezicht en handen moeten insmeren met een crème met spf.

Lees ook:Gelukkiger door kleine veranderingen in huis

3. Lees etiketten

Hoe minder ingrediënten hoe gezonder een product over het algemeen is. Bestaat een product vooral uit ingrediënten die je niet kunt uitspreken? Dat is meestal geen goed teken. Als je etiketten lezen een tijdje volhoudt, weet je straks precies welk product binnen een productgroep de gezondste keuze is.

Lees ook: waarom je eens zou moeten wandelen in complete stilte

Pindakaas Gezond Of Niet Gezond afvallen gezonde vetten voeding sante

4. Check je plas

Als je genoeg drinkt, zou je urine bijna doorzichtig moeten zijn.

Lees ook: 3 tekenen dat je te weinig drinkt.

5. Na iedere plas een glas

Deze wijsheid van oma zou iedereen moeten doorvoeren: om genoeg water te drinken, kun je iedere keer dat je naar het toilet bent geweest een glas water drinken.

6. Zit en sta rechtop

Een goede houding verkleint de kans op rug-, nek- en schouderklachten. Daarnaast voel je je zelfverzekerder met een goede houding.

Lees ook: dit gebeurt er als je 4 of 5 kilo afvalt

Stoel Yoga

7. Bel de sportvereniging om een proefles aan te vragen

Dit is typisch zoiets wat je al weken uitstelt. Tijd om de stap te nemen, achteraf zul je er blij mee zijn. Ga sporten.

8. Train je geheugen

Maak een puzzel of doe brain training met een app. Blijf je geheigen trainen. Leer een taal met duolingo, leer een gedicht uit je hoofd of leer de telefoonnummers van je buren uit je hoofd.

9. Gebruik kruiden om je eten smaak te geven

Wanneer je eten genoeg smaak heeft, raak je sneller verzadigd. Verder zijn kruiden gezond: kurkuma is bijvoorbeeld goed voor de spijsvertering en kaneel werkt ontstekingsremmend.

10. Voeg aan iedere maaltijd groenten toe

Op deze manier wordt het makkelijker om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen. En eet je meer groente.

Tip van de redactie

Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Wilma van Grinsven-Padberg

Gerelateerde artikelen