category colour brushLekker

Zo wordt je zoete aardappelfriet krokant

Het is best een uitdaging om zoete aardappelfriet knapperig en krokant te bakken in de oven.

We moeten bekennen, het blijft een beetje een kansspel of ze krokant worden of niet. Beproef je geluk met deze tips.

1. Zorg dat de frieten droog zijn
Heb je de zoete aardappels afgespoeld of laten weken? Zorg dat je ze heel goed droogmaakt.

2. Rol de frieten door de maïzena
Een laagje maïzena of polenta zorgt ervoor dat de friet knapperiger wordt.

3. Verwarm de oven voor
Een simpele handeling, maar het scheelt wel.

4. Zorg dat de frietjes niet tegen elkaar aan liggen
Spreid de zoete aardappelfriet uit op de bakplaat, zodat ze niet tegen elkaar aan liggen.

5. Keer de frietjes regelmatig
Keer de zoete aardappelfrieten het liefst twee keer tijdens het bakken.

Beeld: Shutterstock

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest