Zo wordt je zoete aardappelfriet krokant
Het is best een uitdaging om zoete aardappelfriet knapperig en krokant te bakken in de oven. Maar zo lukt het je…
We moeten bekennen, het blijft een beetje een kansspel of je aardappelfriet krokant wordt of niet. Beproef je geluk met deze tips.
1. Zorg dat de frieten droog zijn
Heb je de zoete aardappels afgespoeld of laten weken? Zorg dat je ze heel goed droogmaakt.
2. Rol de aardappelfriet door de maïzena
Een laagje maïzena of polenta zorgt ervoor dat de friet knapperiger wordt.
3. Verwarm de oven voor
Een simpele handeling, maar het scheelt wel. Of gebruik een airfryer.
4. Zorg dat de frietjes niet tegen elkaar aan liggen
Spreid de zoete aardappelfriet uit op de bakplaat, zodat ze niet tegen elkaar aan liggen.
5. Keer de frietjes regelmatig
Keer de zoete aardappelfrieten het liefst twee keer tijdens het bakken. En lees hier wat een gezonde portie friet is.
Beeld: Getty Images
Tip van de redactie
Tefal Perfectmix BL811D Blender
