Shutterstock 337486829

Zo snij je een watermeloen in 3 (veilige!) stappen

Ook jij gaat er vast eentje scoren deze zomer. En dan sta je daar weer met dat enorme stuk fruit te hannesen. Dit is hoe je een watermeloen snijdt, zonder ongelukken.

Die EHBO-doos kun je weer opbergen. Met dit heldere stappenplan snij jij straks watermeloenen voor iedereen die je kent. Als een pro.

Lees ook: ‘5x dit eten helpt jou een plattere buik te krijgen

Stap 1

Dit heb je misschien nog nooit gedaan, maar is dus wel zo fris: spoel de watermeloen even goed af. Je kunt ‘m gerust in een klein badje van koud water in je gootsteen leggen, als vasthouden te zwaar is. De schil is namelijk door vele handen vastgehouden (telers, plukkers, AH-vakkenvullers…) en bevat allerlei bacteriën. Als je je zomerfruit snijdt zonder even te wassen, verhuizen die bacteriën gezellig mee naar het vruchtvlees aan de binnenkant.

Stap 2

Daar is-ie dan, de stap der stappen. Je snijdt nu de zijkant van de watermeloen eraf. Een beetje zoals met de kontjes van een stokbrood. Gebruik een grote, droge snijplank (om glibberen te voorkomen) en een goed scherp mes.

Stap 3

Zet de watermeloen op één van de zijkanten – jeweetwel, waar je net een stuk vanaf gesneden hebt. Nu kun je veel gemakkelijker de meloen doormidden snijden. En lekker aan de slag gaan met figuurtjes, mocht je willen.

Bonustip: een watermeloen is ongesneden absoluut langer houdbaar, dus begin pas met snijden als je ook echt van plan bent de knapperd te eten of te serveren

Bron: Good Housekeeping

Gerelateerde artikelen