Zo maak je een gezond en heerlijk dipje
25 juli 2020
Men neme een rode paprika. En daar haal je de bovenkant vanaf. In de paprika komt een supersimpel dipje, waar je vervolgens je snackgroenten in kunt dippen. Leuk voor op tafel als je gasten hebt.
Natuurlijk had je de zomerspecial boordevol smakelijke dips van onze Annemiek al gezien. En omdat dippen bijna oneindig veel mogelijkheden kent, delen we hieronder nog een leuke met je.
Dit heb je nodig
1 grote rode paprika
4 eetlepels magere yoghurt
1,5 eetlepel halvanaise (of vergelijkbaar product)
citroensap
snackgroenten naar keuze
Zo maak je het
Snij de bovenkant van de paprika af. En hol de paprika met een mesje (of lepel) uit, totdat alle zaadjes eruit zijn. Zo heb je een puike dip-houder gemaakt. Vervolgens meng je de yoghurt met de halvanaise, schenk je er het citroensap doorheen en kluts je ook de – fijngehakte – peterselie door het mengsel. Even blijven mengen totdat het voldoende dik is om voor een dipsausje door te gaan. Nu kun het zo in de uitgeholde paprika gieten. Serveer de snackgroenten er op een mooie schaal bij.