category colour brushLekker

Recepten voor gevulde paprika

Gevulde paprika is gezond en lekker. Je kunt er alle kanten mee op en je maakt er zeker indruk mee tijdens een etentje met vriendinnen.

Je kunt de paprika's naar smaak vullen met groenten, vlees, rijst en kruiden. Ter inspiratie hebben we een aantal verschillende recepten voor je verzameld.


Gevulde paprika met rijst
Allerhande

Ingrediënten
4 rode paprika's
1 ui, gesnipperd
3 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
300 g rundergehakt
1 duopak rijst 1 minuut (300 g)
1 blikje maiskorrels (198 g), uitgelekt
1 el paprikapoeder pikant

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat of braadslee.
2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 3 min. gaar en rul. Voeg de rijst en de mais toe en breng op smaak met het paprikapoeder en peper en zout. Vul de paprika's met het mengsel en besprenkel met de rest van de olie.
3. Bak in ca. 20 min. zacht en gaar.


Gevulde paprika met gehakt en pijnboompitten
Allrecipes

Ingrediënten
olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
50 gr pijnboompitjes
300 gr rundergehakt
zout en peper
1 eetlepel Italiaanse kruiden
2 eetlepels ketchup
scheutje worcestersaus
1 ei
handje geraspte (belegen) kaas
2 paprika's

Bereiden
1. Bak in een koekenpan de fijngesneden sjalot en knoflook aan tot de sjalot zacht is. Voeg ok de pijnboompitjes toe en bak door tot de pijnboompitten iets verkleurd zijn. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
3. Meng het sjalotmengsel door het gehakt en voeg naar smaak zout, peper en Italiaanse kruiden toe. Voeg ketchup, worcestersaus, ei en geraspte kaas toe en meng het gehakt (met je handen) goed door.
4. Snij het kapje van de paprika's, en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Je kunt ook elke paprika in de lengte doormidden snijden, zodat je vier 'bakjes' hebt. Vul elke paprika met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal. Bestrijk het gehakt met een beetje olijfolie.
5. Bak de gevulde paprika's ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het gehakt gaar is.


Gevulde paprika vega
24Kitchen

Ingrediënten
Uien
Knoflook
Paprika
Aubergine
Courgette
Rozemarijn
Tijm
Olijfolie
Kerstomaten
Gele paprika's
Mozerella
Verwarm de oven voor op 160 ºC.

Bereiden
Bekijk de video op de website van 24Kitchen.

1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd vervolgens de paprika, aubergine en courgette in gelijke kleine blokjes. Ris de rozemarijn en tijm van de steeltjes en snijd het fijn.
Verhit in een ruime pan een scheutje olijfolie en zweet de uien en knoflook aan.
2. Voeg vervolgens alle gesneden groenten toe. Snijd de kerstomaten in vieren en voeg ook deze aan de pan toe.
3. Halveer de gele paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg de gehalveerde paprika’s in de ovenschaal. Vul de paprika’s rijkelijk met de groente vulling. Pluk de mozzarella en verdeel het over de gevulde paprika’s.
4. Bak de paprika’s gedurende 25 minuten in de oven.

Beeld: Shutterstock

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest