Symbolen oven

Wat betekenen die symbolen op je oven nu precies?

Gemak dient de mens: met een ovengerecht heb je (bijna) geen omkijken naar je eten. Kruip op de bank met een dekentje en je oven doet het werk. Maar hoe werkt zo’n oven precies? Weet jij waar al die symbolen voor staan die je op een oven ziet? Wij leggen het je uit.

Heteluchtoven (ventilator)

Dit is de stand waar de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Met deze stand kun je op meerdere niveaus bakken. Ideaal als basisstand.

Lees:Met deze tips kun je nog beter koken met je oven

Onder- en bovenwarmte (streepje onder en boven)

Er komt hitte van twee kanten. Geschikt voor het bakken van ovenschotels, vlees(vervangers), koekjes en taart.

Onderwarmte (streepje onder)

Een perfecte stand als je iets au bain-marie wilt bereiden of om een gerecht aan de onderkant bij te bruinen.

Grillen (tandjes)

De grillstand gebruik je voor gratineren van een gerecht. Pas op voor zwarte randjes. Dikke stukken vlees worden met deze stand niet gaar.

Grillen met ventilatie (tandjes met ventilator)

Je gerecht krijgt een ideale verdeling van hitte en een krokant korstje. Ideaal voor groente, dikke stukken vlees, kip en frietjes.

Pizzastand (ventilator en streepje onder)

Ja, er bestaat een pizzastand! De combinatie van geventileerde warmte en onderwarmte maakt jouw (healthy) pizza bellissimo.

Bron: Santé oktober 2020, tekst: Loes van de Mosselaar

Gerelateerde artikelen