manieren-nog-beter-oven-koken

Met deze tips kan je nóg beter koken met je oven

Je bent er vast al achter gekomen dat je énorm veel verschillende gerechten kan klaarmaken in je oven. Maar wist je ook dat waar je je bakplaat en ovenschaal plaatst in de oven kan uitmaken hoe goed je gerecht uiteindelijk smaakt? Wij leggen je uit waar je welke gerechten het beste in je oven kan plaatsen voor het lekkerste resultaat. Lees je mee?

Lees ook: ‘Zo passen er wel twee pizza’s in je oven’

Het bovenste rek

Het bovenste rek is ideaal voor het gebruiken van je grillfunctie aangezien het warmte-element wat je daarvoor gebruikt zich bovenin je oven bevindt. Hier kun je eten grillen dat je snel knapperig of geroosterd wil hebben, zoals knoflookbrood, braadgerechten en alles waar gesmolten kaas overheen zit. Blijf wel goed opletten als je deze stand van je oven gebruikt, want eten wat je grilt kan snel verbranden als je even niet goed kijkt. Ook kan je het bovenste rek van je oven goed gebruiken als je twee platen met koekjes tegelijk bakt: zet de ene plaat bovenin en de ander in het midden en wissel ze halverwege de baktijd om. Het zou kunnen dat je ze iets langer moet bakken omdat de oven wat voller staat, hou daar rekening mee!

Het middelste rek

Het middelste rek is ook wel het standaard rek voor het bereiden van eten in de oven. Dit rek kan je gebruiken voor de meeste foods, aangezien het rek ervoor zorgt dat het eten in het midden van de oven komt te staan. Hierdoor circuleert de warmte evenredig om het eten heen, waardoor het aan alle kanten gelijk bakt en gaar wordt. Je kunt er dus koekjes, ovenschalen, vis, brownies, bananenbrood en nog een heleboel andere heerlijke gerechten in klaarmaken. Met het midden van je oven zit je nooit fout!

Onderin de oven

Wanneer je eten onderin de oven bereidt, kan je het het dichtst bij de warmtebron van je oven plaatsen. Deze plek is dan ook perfect voor het bakken van pizza’s en andere soorten flatbread die kort blootgesteld moeten worden aan hoge temperaturen. True, het heeft misschien niet het effect van een houtoven, maar het komt dichterbij dan wanneer je het midden van de oven gebruikt. Oh, en vergeet niet je pizza naar het bovenste rek te verplaatsen om hem nog even te grillen vlak voor het serveren, dat zal de kaas nét dat beetje extra geven.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen