Sinaasappeltruffels

Snackrecept: sinaasappeltruffels met chiazaad, dadels en amandelen

Ja, een appel is een gezond tussendoortje, maar deze vegan snack is een stuk spannender Wedden dat je na het maken op de klok kijkt of het al tijd is voor een pauze?

Voor 18 stuks
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 el chiazaad
  • 4 el sinaas-appelsap
  • 85 g blanke amandelen, plus 2 el extra
  • 2 tl geraspte sinaasappelschil
  • 200 g medjouldadels, zonder pit
  • 45 g geraspte kokos
  • 2 tl cacaopoeder
  • 150 g (vegan) extra pure chocolade (met 85 procent cacao).

Extra nodig: staafmixer met hakmolen of keukenmachine

Lees ook:5 gezonde snacks voor in de avond

Bereiding

  • Meng het chiazaad in een kom met het sinaasappelsap en laat 10 minuten wellen.
  • Rooster intussen de amandelen kort in een droge koekenpan, schud op een bord en laat afkoelen. Hak de amandelen grof in een hakmolen of keukenmachine. Voeg de sinaasappelrasp, dadels, kokos, cacao en het geweekte chiazaad toe. Maal tot
    een vormbare massa. Vorm er 18 balletjes van.
  • Hak de chocolade grof. Zet een hittebestendige kom op een pan met een laagje kokend water erin – de bodem van de kom mag het water niet raken. Laat de chocolade langzaam smelten en dan weer iets afkoelen.
  • Hak de extra amandelen fijn. Doop de balletjes een voor een in de gesmolten
    chocolade, laat uitlekken en leg op bakpapier. Strooi de amandelen erover en laat de
    chocolade afkoelen en hard worden.

Genoten van dit artikel? Dit artikel stond in het blad Santé, dat maandelijks in de winkel ligt!

Recept en beeld: BeeldigBeeld/Stockfood

Gerelateerde artikelen