Shutterstock 379414045

Smullen: eerste dessert only restaurant in Nederland

Apeldoorn heeft een smakelijke primeur te pakken. Eind deze maand opent een heus dessert only-restaurant de deuren. 7 gangen met alleen maar toetjes! We love!

Het is de droom van menig restaurantbezoeker: een kaart vol toetjes. In Amerika al wat gangbaarder en bovendien zien ‘normale’ restaurants je daar ook graag verschijnen als je alléén een dessert wilt bestellen. In Nederland gaan we nu voor het eerst proeven van dit concept. Bring it on!

Lees ook: ‘Minstens zo smaakvol: dressings zonder olie

Meesterpatissier

Meesterpatissier Bart de Gans laat je zeven gangen achter elkaar genieten van de toetjeshemel. Op het Zwitsal-terrein in Apeldoorn komt dessert only-restaurant De Dessertclub 23 juli tot leven. Organisator Tim Koldenhof vertelt: “We gaan in echt een maaltijdvervangend dessertmenu aanbieden, vol verrassende creaties en smaakexplosies. Het terrein wordt hiervoor tijdelijk omgebouwd tot een uniek restaurant”.

Zoet en meer

Bij desserts denk je natuurlijk algauw aan zoetigheid. Maar Bart verzekert ons dat er ook aandacht zal zijn voor hartige elementen. Juist door die mix smul je alle gangen lang van een mooie balans van smaken. En zit er bovendien genoeg tussen voor de gasten die geen zoetekauw zijn.

Alleen deze zomer

Bijzonder is ook nog, dat het dessert only-concept alleen deze zomer te reserveren is. Dus als jij die nagerechtminnende foodie bent of gewoon een uniek etentje wel ziet zitten, kun je er maar beter snel bij zijn. Iedere avond is er plek voor maximaal 60 eters.

Psst, de foto bij dit artikel is niet van het restaurant, voor hun unieke creaties moet je echt zelf een tafeltje gaan reserveren!

Gerelateerde artikelen