Placeholder

Shaima: De lekkerste Vegan Pancakes op Bali

Bali; in de korte tijd dat je er bent wil je graag al het moois zien wat het eiland te beiden heeft, and that’s where Shaima comes in. Deze week: de lekkerste vegan pancakes van het eiland.

Als er iets is waar mijn hart sneller van gaat kloppen, dan is het wel pannenkoeken. Hoe fluffier, hoe beter. Een grote misvatting over vegan pannenkoeken is dat ze vaak droog zijn doordat er geen ei wordt gebruikt. Well, think twice. Thuis heb ik al vele malen gehocuspocust met recepten van de grootste foodies van Nederland, maar die zijn niets vergeleken met de betekenis die ze hier in Bali geven aan een ‘pancake stack’.

Vegan Pancakes & Wafels

Unicorn Pancakes, Matcha Pancakes, cassave Pancakes, American vegan Pancakes, Fitness Pancakes, and the list goes on. Als we dan toch bezig zijn wil ik het ook even over wafels hebben, want die worden zeer ondergewaardeerd, vind ik. Er is geen eens een wafel emoji! Goed. Ik geef mezelf permissie om deze lijst uit te breiden naar een pancake & wafel rating. Gewoon, omdat het kan.

 

Motion Café – Canggu

‘Fitness food for all’

In the mainstreet van Canggu vind je Motion Café. Een fitness café met gezond eten inclusief vegan opties. Het aantal zitplekken is beperkt en het zit altijd vol. De wafels zijn to die for.  Niet vegan, maar je kunt vragen of ze de basis (eiwit) veranderen voor plant proteine of soja proteine. Ik nam de zoete aardappel wafel met banaan en pindakaas. Omdat het druk was duurde het een half uur voor ik mijn eten kreeg, maar dit werd netjes van te voren aangegeven. De wafels waren knapperig, niet droog, en niet te zoet. Het personeel was ook niet zuinig met banaan, ik denk dat ik wel twee hele bananen erop had liggen. En de pindakaas was ook all natural (nagevraagd). Heerlijke non-cheat maaltijd om je eiwit inname te bevorderen na een goede workout. Of gewoon any moment of the day because it’s always waffle o’clock.

Lees ook: 5x de leukste yogaplekken op Bali

 

I AM VEGAN BABE – Canggu

‘Insanely lekker veganistisch ontbijten’

Eind 2018 opende dit 100% plantbased café met uitgebreid menu. Elke keer neem ik me voor om iets anders dan wafels of pannenkoeken te bestellen, maar het lukt me gewoon niet! Je kunt I am vegan babe niet als gezond bestempelen, maar zo nu en dan is een wat ongezondere optie ook geen ramp. Je kunt ervoor kiezen om je pannenkoeken te upgraden van drie naar vijf lagen, krijgt hier karamelsaus, vegan boter en fruit on the side bij. De wafels komen met aardbei, banaan, kiwi, chocoladesaus en papaya compote. Water wordt continu aangevuld (dit is niet vanzelf sprekend in Bali), en je krijgt bij binnenkomst een plankje met drie verschillende taartjes om te proeven. Red velvet, chocolade en citroen taart.

 

 Matcha Cafe – Canggu

‘Passie voor Matcha’

Toen ik een vriend vertelde over mijn teleurstellende ervaring met Matcha pannenkoeken drukte hij mij op het hart dat ik Matcha moest eten met echte pure Matcha uit Japan, zoals ze bij Matcha Cafe verkopen. Eenmaal aangekomen bij Matcha café, at ik de aller, aller lekkerste, luchtige en smaakvolle vegan Matcha pannenkoeken met gecaramelisseerde banaan tussen de lagen, en huis gemaakte Nutella saus zonder suiker on top. Daarnaast kreeg ik een gratis thee met echt Matcha poeder om uit te proberen en een Matcha koekje. Ik heb echt genoten, van de pannenkoeken, maar ook van de passie voor matcha die van het personeel en de eigenaar Matteo afstraalt. AANRADER!

 

Zest – Ubud

‘Alleen lokale, organische gerechten’

Zoals ik in mijn vorige artikel over ontbijtjes op Bali al aangaf, at ik op mijn verjaardag bij Zest. De reden dat ik hierheen gesleept werd door mijn vriendinnetjes was omdat zij wisten dat ik al dagen zin had in pannenkoeken. Terwijl iedereen pizza bestelden, at ik pannenkoeken als avondeten. Drie medium sized rondjes met mango, kokosnoot, gekarameliseerde banaan, dragon fruit en chocoladesaus. Dit had ik echt nodig! Luchtig, niet te machtig, goede smaak combo en net genoeg. Maar als ik meer had gehad, had ik het graag opgegeten. Zet Zest maar op je lijst voor je volgende bezoek aan Ubud!

 

Plant Cartel – Canggu

‘Vegan fastfood for all’

Op mijn eerste dag in Canggu wilde ik, je raadt het al, pannenkoeken voor ontbijt. Ik wist dat Plant Cartel 100% veganistisch was, maar ook wordt geadverteerd als vegan fastfood. Ik ging hier in m’n eentje heen. Schattige choc chip pannenkoekjes die wat weg hadden van poffertjes, aardbei, banaan, maple siroop en coconut whip werden mij voorgeschoteld. Dit allemaal voor nog geen €3,50. De pancakes zijn wel maar tot 11 uur te bestellen, dus geen all day breakfast. Tip; ga lekker boven zitten, want PC heeft geen ramen, maar een fijne open ruimte met planten en mooie houten tafels.

 

Kynd community – Seminyak

‘Instaproof & GOOD food’

Ik verbleef één nachtje in Seminyak als tussenstop van Lombok naar Canggu. Mijn cravings naar pannenkoeken waren sterk aanwezig, dus ging ik richting Kynd. Beste. Beslissing. Ooit. Op Instagram zag ik al de famous foto’s van Kynd community voorbij komen, maar ik ben daar niet zo gevoelig voor. Ik heb liever smaakvol eten dat er niet uitziet, dan andersom. Goed, tijd om te kiezen. Ik weet niet hoe jullie zijn, maar ik ben iemand die thuis allang het menu heeft doorgespit, besloten heeft wat ze wilt en dan alsnog het menu ‘doorleest’ in het restaurant zelf. Wafels met kokosijs en Oreo koekjes werd het. Het ijs kwam in blokjes op de stapel, zodat het niet te snel smolt en de wafels niet zacht werden. Kynd staat bekend om Insta worthy food, maar ik had helemaal geen tijd om uitgebreid foto’s te maken. De pannenkoeken waren in drie ademhalingen weg. Verassend lekker!

 

Café Organic – Canggu

‘#GARDENGANGSTAS’

Last but not least, Café Organic. Duurder dan gemiddeld, maar de porties zijn dan ook echt humengus. Mijn verwachtingen waren erg hoog. Ik bestelde de Matcha pannenkoeken. Weet je nog dat ik zei dat het een misvatting was dat pannenkoeken vaak droog zijn? Nou, ik weet niet welk ingrediënt ze vergeten waren, maar ik kreeg zonder water de pannenkoeken niet naar binnen. Ik vroeg het personeel nog of er misschien iets fout was gegaan bij de bereiding, maar volgens hen waren de pannenkoeken altijd zo. Wel vreemd.. Het was dan ook de eerste keer dat ik de helft van mijn bord heb laten staan. Echt waar. Niet voor herhaling vatbaar voor mij. Mocht jij een bezoekje brengen aan café Organic en de pannenkoeken bestellen, laat je me dan even wat jij ervan vond?

Meer weten van Bali? Houd santé.nl in de gaten, want volgende week vertelt Shaima over haar teachers training op Bali.


Wie is Shaima?

Shaima Boone is een yogi, actrice, danseres en proud owner van haar eigen online spirituele kristallen winkeltje; GemsByShy. ‘Ik hou meer van dieren dan van mensen, ben minstens drie keer per jaar mijn oplader kwijt, heb een zilveren sieraden & anti-aanbakpannen verslaving en ik kan niet zonder tempeh en pindakaas.’ Haar oorspronkelijke plan was om 3.5 week naar Bali te gaan. ‘Ondertussen ben ik al 3 maanden, 54 Gojek ritjes (scooter taxi), 1 yoga teacher training, 7 massages, 3 tatoeages, 2 villa’s, 5 homestays en 15 hostels verder. Oh, en een boblijn rijker, want dat doet Bali met je.’

Volg haar Bali avontuur op Instagram @shaimaboone