augurkensap

Recycle: dit kan je doen met augurkensap

Je gooit augurkensap waarschijnlijk meteen in de gootsteen als de pot leeg is. Toch kan je deze sap nog voor van alles gebruiken.

 

Aardappelen koken

Aan gekookte aardappelen zit niet veel smaak. Je kan eenvoudig een smaakje toevoegen aan de aardappel door ze te koken in augurkensap. Ze krijgen hierdoor iets meer pit en zout toevoegen is overbodig.

Lees ook:Medicijnen niet met sap innemen

Cocktails

Wil je je drankje een extra touch geven? Augurkensap is een verrassend ingrediënt en voegt een lekker zuurtje toe. Vergeet niet eerst de stukjes eruit te zeven!

Het werkt bij brandend maagzuur

Bij brandend maagzuur kan het helpen om een een beetje augurkensap te nemen. Met de zuurtegraad dat in de sap zit, komt de pH-waarde van je maag weer in balans. Je zal merken dat je je gauw weer beter voelt!

Vervanger voor azijn

Wil je een sladressing maken? Gebruik eens augurkensap in plaats van azijn. Augurkensap bestaat voornamelijk uit azijn en bevat vaak ook nog mosterdzaad, dille en stukjes paprika. Een makkelijke vervanger dus!

Komkommer

Als de augurken op zijn kan je andere groenten in de pot bewaren. Door schijfjes komkommer in de pot te bewaren maak je gemakkelijk zure komkommer. Lekker voor bij een Indische maaltijd of op het kaasplankje.

Schoonmaakmiddel

Bij een aangekoekt fornuis is het altijd even schrobben totdat het schoon is. Het zuur van de augurkensap is een goede vervanger voor schoonmaakazijn. Een klein beetje is al genoeg om jouw fornuis weer te doen blinken! Een pluspunt is ook dat het sap vrij is van chemische toevoegingen. Zo adem je geen troep in bij het schoonmaken!

Bron: Elle eten

Gerelateerde artikelen