Recept voor Moederdag: vegan ontbijttaartjes met granolabodem
Tekst: Redactie Santé
8 mei 2020
Wat een vrolijkheid, deze taartjes! Zoetigheid mag niet ontbreken bij het Moederdag-ontbijt, en met dit recept gaat dat goed komen. Door de granolabodem, de vegan yoghurtvulling en het fruit zijn deze taartjes een frisse en verrassende toevoeging aan het ontbijt.
Wil je je moeder tijdens Moederdag aangenaam verrassen met iets origineels tijdens het ontbijt? Dit recept is ideaal!
Ingrediënten
Voor 8 taartjes
- 75 g ongebrande en ongezouten noten
- 175 g havervlokken
- 1 tl kaneel
- 50 ml agavesiroop
- 5 el Blue Band Iedere Dag vloeibaar
- 1 tl vanille-extract
- 300 g kokosyoghurt
- 1 kiwi, in partjes
- 100 g aardbeien, in plakjes
- 50 g blauwe bessen
Extra nodig:
8 mini taartvormpjes met een uitneembare bodem
Lees ook: ‘Gelukkige moeders maken kinderen gelukkig‘
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Doe de noten in een keukenmachine en maal ze fijn. Verplaats de gemalen noten naar een kom en voeg hier de havervlokken en kaneel aan toe. Roer het geheel door elkaar.
- Voeg vervolgens de agavesiroop, Blue Band vloeibaar en vanille-extract aan toe. Roer het geheel door elkaar en verdeel de granola over de taartvormpjes.
- Bak de granolabodems 15-20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
- Haal de granolabodems wanneer ze afgekoeld zijn uit de vormpjes, vul de taartbodems met kokosyoghurt en garneer met kiwi, aardbeien en blauwe bessen.
Recept en beeld: Blue Band
Meer van Santé