Recept: vegan boterkoek
24 november 2019
Omdat het nog steeds Wereld Veganisme Maand is, hebben we een heerlijk vegan recept voor je: een boterkoek!
Boterkoek is een guilty pleasure van velen. Wist je dat je de boter ook kunt vervangen door margarine? Met dit recept voor vegan boterkoek maak je de perfecte snack voor Wereld Veganisme Maand.
Lees ook: ‘Recept: vegan chocoladecake met sinaasappel‘
Ingrediënten
Voor 12 personen
- 250 g bloem
- 225 g koude Blue Band voor koken, bakken en braden
- 125 g witte basterdsuiker
- citroenrasp van 1/2 citroen
- 1 tl vanille
- snufje zout
- 2 el sojamelk
- 1 el agavesiroop
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een bakblik of boterkoekvorm van 24 tot 26 centimeter in.
- Zeef de bloem in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de sojamelk en de agavesiroop, toe. Kneed tot een samenhangend deeg.
- Druk het deeg in de vorm.
- Meng de sojamelk met de agavesiroop en bestrijk de bovenkant van het deeg met dit mengsel.
- Maak eventueel met een mes ruitjes of andere vormpjes in het deeg. Bak de boterkoek in 30 minuten gaar.
- De boterkoek moet volledig afgekoeld zijn voor je deze serveert.
Recept en beeld: Becel