Recept: vegan chocoladecake met sinaasappel
13 september 2020
Wie houdt er nou niet van chocoladecake? Chocolade gecombineerd met sinaasappel is een heerlijke delicatesse en deze cake is daar het bewijs van.
Het bijzondere aan deze chocoladecake is dat deze helemaal plantaardig is! Perfect dus om in november World Vegan Month te vieren.
Lees ook: ‘Recept van Annemiek: vegan ’tonijn’ salade‘
Ingrediënten
Voor 10 personen
- eivervanger voor 5 eieren
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 250 g bruine basterdsuiker
- 250 g Blue Band voor koken, bakken en braden
- 125 g pure chocolade
- 1 tl baking soda
- 1 tl appelazijn
- 1 tl vanille
- snufje zout
- rasp van 1 sinaasappel
- 100 g gekonfijte sinaasappel of gehakte sinaassnippers
Voor het glazuur
- 150 g pure chocolade
- 1 tl sinaasappelrasp
- 1 el Blue Band Iedere Dag vloeibaar
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
- Meng in een klein bakje de ei vervanger met het water volgens de verpakking. Zet apart.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie.
- Mix de margarine met de bruine basterdsuiker met een staafmixer 3-5 minuten. Voeg hier het ei vervangermengsel, het zelfrijzend bakmeel, baking soda, appelazijn, vanille, de sinaasappelrasp en het zout aan toe. Roer niet te veel, zodat de cake luchtig blijft.
- Schep de gesmolten chocolade en gekonfijte sinaasappel nu ook door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 55-60 minuten gaar of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
- Smelt ook de chocolade voor het glazuur au bain-marie. Voeg de andere ingrediënten eraan toe.
- Wanneer de cake is afgekoeld, kun je het glazuur over de bovenkant strijken. Versier eventueel met nog wat extra sinaasappelrasp.
En nu maar genieten van deze vegan chocolade cake met sinaasappel!