Placeholder

Recept van Annemiek: vegan ‘tonijn’salade

Dit is een heerlijk frisse en hartige salade, die echt ziltig smaakt. En gelukkig hoeft er geen vis voor gevangen te worden. Ook deze salade houdt het prima een paar dagen uit in je koelkast.

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 blik biologische kikkererwten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 augurken
  • 1 flinke el kappertjes
  • 1 handje zonnebloempitten (geroosterd)
  • 3 el mosterd
  • 3 el tahin
  • 1 à 2 el zeewierflakes (te koop bij de natuur­winkel)
  • sap van ½ citroen
  • agave­siroop (naar smaak)

Hoe maak je het?

  • Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
  • Stamp de kikkererwten met een aardappelstamper fijn.
  • Snijd de bleekselderij en augurken in kleine blokjes.
  • Meng alle ingrediënten in een schaal en breng op smaak met citroensap, agavesiroop en wat peper en zout.
  • TIP: Als je geen zeewierflakes kunt vinden, kun je ook een nori-vel versnipperen.

Meer over Annemiek

Annemiek (46) is journalist. Ze woont met haarvriend en twee zoons (11 en 9) in Haarlem en is gek op fietsen. Naast haar werk, gezin en sport volgde ze afgelopen jaar een opleiding tot vegetarisch kok.

Gerelateerde artikelen