Bietenhumus eten restjes restjes besparen

Recept van Annemiek: bietenhumus

Zelf je dips en spreads maken is supermakkelijk, kost weinig tijd en is stukken lekkerder en gezonder dan een bakje uit de winkel. Santé’s Annemiek heeft weer een heerlijk recept voor een dip: bietenhumus.

Ingrediënten

  • 1 flinke rode biet, gekookt, of nog lekkerder, in de oven geroosterd
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 el tahin
  • 1 tl komijn
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl appel- of frambozenazijn
  • Zwarte sesamzaadjes

Lees ook:Recept voor salade met rode quinoa, bonte bietjes en avocado

Bereiding

  • Schil de biet en snijd hem in blokjes
  • Pers de knoflook
  • Doe de biet met de kikkererwten, knoflook, tahin, komijn, het citroensap en de azijn in een keukenmachine of blender (een goede staafmixer werkt ook) en mix tot het een egale massa is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Proef en voeg naar smaak wat olijfolie, azijn of citroensap toe.
  • Bestrooi vlak voor serveren met de zwarte sesamzaadjes

Tip: Wil je deze spread specialer maken? Voeg dan een beetje gerookte olijfolie of wat liquid smoke toe, voor een lekker rokerig smaakje.

Bron: Santé april 2020, tekst: Annemiek de Gier

Gerelateerde artikelen