category colour brushLekker

Recept: Thaise groene currysoep met pastinaak

Hoezo vergeten groente? De zoete, anijsachtige smaak van pastinaak past perfect in een soep, zoals een Thaise groene currysoep met pastinaak.

 

Voor 4 personen Bereidingstijd 20 minuten Stooftijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g pastinaak
  • 300 g aardappels
  • 2 el sesamolie
  • 1 el Thaise groene currypasta
  • 100 ml droge witte wijn
  • 350 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 lente-ui
  • 2 el soja­spruiten
  • 2 el shiso- of andere cress
  • 2 el lichte sojasaus.

Extra nodig: staafmixer of keukenmachine

Lees ook: 'Vergeten groente: pastinaak'

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en was de pastinaken en aardappels; snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een pan en fruit alle gesneden groenten in 4-5 minuten glazig.
  • Schep de currypasta erdoor en bak nog 1 minuut mee. Blus af met de wijn, laat deze bijna verdampen en schenk dan de bouillon en de kokosmelk erbij. Breng op smaak met zout en laat afgedekt op laag vuur 25-30 minuten sudderen.
  • Snijd de lente-ui in lange, fijne reepjes. Leg ze een paar minuten in een kom water met ijsblokjes, dan krullen ze mooi. Dep ze voorzichtig droog.
  • Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Breng op smaak met de sojasaus.
  • Verdeel de soep over 4 kommen. Garneer met de lente-ui, sojaspruiten en cress.

Meer recepten

Maar je kunt nog veel meer met pastinaak. Het is heerlijk voor een salade, maar je kunt er ook muffins of chips van maken. Kijk voor meer pastinaak-recepten in het december-nummer van Santé dat nu in de winkel ligt!

Beeld: Stockfood

Gerelateerde artikelen

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest