Recept: pumpkin spice latte
29 december 2019
Dit is het perfecte recept voor de koukleumen onder ons: pumpkin spice latte. Het geeft je energie en warmt je lekker op. Precies wat je kunt gebruiken in deze tijd!
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 50 g pompoenblokjes
- 400 ml ongezoete amandelmelk
- 1 el ahorn-siroop
- 1 kopje sterke espresso
- 1 vanillestokje
- 1 tl kaneel
- ½ tl gemberpoeder
- snufje gemalen kruidnagel
- snufje gemalen nootmuskaat
- snufje zwarte peper.
Extra nodig: staafmixer en blender
Lees ook: ‘9 redenen om pompoenpitten te eten‘
Bereiding
- Kook de pompoenblokjes in een pan water in zo’n 10-12 minuten gaar. Pureer
ze vervolgens met een staafmixer. - Doe de amandelmelk, pompoenpuree en ahornsiroop in een pannetje en verwarm dit op middelhoog vuur tot bijna tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur en giet het mengsel in de blender.
- Voeg de koffie, het merg van het vanillestokje en de specerijen toe en mix goed (hier wordt
je latte extra romig van!). - Verdeel de pumpkin spice latte over twee glazen en garneer eventueel met wat opgeklopte amandelmelk en een snufje kaneel.
Wil je meer tips om je warm te eten of te drinken? In het december-nummer van Santé dat nu in de winkel ligt, staan heel veel tips vanaf pagina 26!
Tekst: Annemiek de Gier