Recept: ontbijten met verse spinaziepannenkoeken
15 maart 2020
Begin je dag goed met deze verse spinaziepannenkoeken! Het perfecte ontbijt voor tijdens deze laatste dag van de Nationale Week Zonder Vlees. Want ook ontbijten kan heel makkelijk vegetarisch!
Vul de pannenkoeken met restjes uit de koelkast en Pulled Oats van Gold&Green. Eet je liever plantaardig? Vervang de eieren door chiazaad en je hebt een vegan ontbijtje!
Lees ook: ‘Foodblogger Isabel Boerdam: ‘Altijd vegan eten is voor mij een brug te ver‘
Ingrediënten
Beslag
- 2 eieren (of 2 el chiazaad + 6 el water)
- 350 ml melk
- 2 dl bloem (tarwe of spelt)
- 150 g babyspinazie
- 1 el olie
- 1/2 tl zout
- boter of olie om in te bakken
Vulling
- 1 pak Pulled Oats® Naturel
- 150 g volle yoghurt
- 40 g feta
- 1 kleine paprika
- lente-uitjes
- verse basilicum of andere kruiden
- een snufje suiker
- een snufje chili
- zwarte peper
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten voor het beslag in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Laat het beslag 15-30 minuten rijzen.
- Vervang voor een veganistische variant het ei door chiazaad. Meng het chiazaad met water en laat 5 minuten staan om steviger te worden.
- Meng de yoghurt, gesneden lente-uitjes en kruiden. Voeg er voorzichtig de gesneden paprika, verbrokkelde feta en gesneden Pulled Oats aan toe. Zet de vulling in de koelkast terwijl je de pannenkoeken bakt.
- Doe wat boter of olie in een pan. Zet de pan op middelhoog vuur. Bak de pannenkoeken 1-2 minuten aan elke kant, of totdat jij denkt dat ze goed zijn. Met het beslag kun je zes grote pannenkoeken bakken. Serveer de pannenkoeken met de vulling.
Recept en beeld: Gold & Green