category colour brushLekker

Recept: noedelsoep met gemarineerde kip, broccoli en paksoi

Door smaakmakers als kruiden, olie of pepers te gebruiken, geef je jouw soepjes net even iets extra’s. Want saaie soep is er al genoeg. Geniet van deze noedelsoep met gemarineerde kip, broccoli en paksoi.

 

Voor 4 personen, bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 2 el geklaarde boter of ghee
  • 2 lente-uitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 125 ml mirin (Japanse rijstwijn)
  • 3 el rode misopasta
  • 3-4 el sojasaus
  • 2 el zoetzure chilisaus
  • 350 g broccoli
  • 3 mini paksoi of Sjanghai paksoi
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 350 g ramen noedels
  • ½ handvol basilicumblaadjes
  • 1-2 el zwart sesamzaad

Lees ook: 'Recept: Welke soorten noedels zijn er?'

Bereiding

  • Verwijder zichtbaar vet van de bouten, bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter/ghee in een braadpan en bak de bouten rondom bruin. Leg de aangebraden bouten op een bord en laat wat afkoelen.
  • Snijd de lente-ui fijn. Pel de knoflook en schil de gember. Hak beide fijn. Fruit de lente-ui met de knoflook en gember in het achtergebleven bakvet. Meng in een kom de mirin met de misopasta, soja- en chilisaus.
  • Maak het kippenvlees los van het bot en snijd in reepjes. Doe de kip terug in de pan en schenk de mirinsaus erbij. Laat nog 5 minuten zachtjes koken en indikken. Schep het kippenvlees opnieuw op een bord en houd warm.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 4-5 minuten net beetgaar in gezouten water. Schep ze in een bak ijswater en laat uitlekken. Haal de blaadjes van de paksoi los of snijd de kropjes in vieren. Schenk de bouillon in de braadpan en breng aan de kook. Voeg de paksoi en de noedels toe en laat een paar minuten koken tot de noedels beetgaar zijn (zie de aanwijzingen op de verpakking).
  • Verdeel de blaadjes basilicum en broccoliroosjes over 4 wijde kommen. Breng de soep op smaak en verdeel met de noedels en de paksoi over de kommen. Leg de kipreepjes erbij en bestrooi met het sesamzaad.

In het januari-nummer van Santé vind je nog veel meer heerlijke en spicy soepen!

Recepten en beeld Beeldigbeeld/Stockfood

Gerelateerde artikelen

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest