Wafel 2100x1440

Recept: Eiwitrijke wafels zonder ei

Wafels bakken zonder ei? Gebruik eiwitpoeder dat heeft al een lekkere zoete smaak. Win-win! Dit recept is perfect voor na het sporten.

Ingrediënten wafels zonder ei:

  • 1 banaan
  • Scoop (25g) eiwitpoeder
  • 100g teff bakmeel licht
  • 250ml amandelmelk
  • 1 el pindakaas
  • 1 el olijf olie .
  • Toppings: kwark, teff proteïne muesli, gepofte teff, aardbei & amandelpasta.

Vegan optie: gebruik vegan eiwitpoeder en een plantaardige yoghurtvervanger voor kwark!

Bereiding:

Zet het wafelijzer (of gebruik een tosti ijzer!) aan en doe alle ingrediënten in de blender. Mix tot een glad beslag (moet een beetje dik zijn!). Vet het wafelijzer in en doe het beslag erin, laat ongeveer 5-7 minuutjes in het wafelijzer liggen (en dat is langer dan je denkt! Als je hem te vroeg open doet blijft die aan beide kanten plakken en krijg je dus geen mooie wafel!). Als die klaar is; versier hem met de toppings! Eetsmakelijk!

Lees ook: 5 tips van Gezonde Receptjes voor voeding na en voor het sporten

Tips wafels bakken die niet vastplakken aan het ijzer

  • Vet het ijzer goed in;
  • Voeg wat olijfolie toe aan het beslag;
  • Laat de wafel langer zitten dan je denkt, hij laat vanzelf wel los als hij goed genoeg door de warmte aan elkaar gebonden is;
  • Bakpoeder!

Voedingswaarde (3 wafels, zonder toppings)

  • Kcal: 729 // 243 per wafel
  • Koolhydraten: 93.3g // 31.1g per wafel
  • Eiwitten: 46.1 // 15.4g per wafel
  • Vetten: 14.7 // 4.9g per wafel

Lees ook: 6 ideeën voor broodvervangers

Bron: Gezonde Receptjes

Tip van de redactie

Philips Avance HR3655/00 Blender
Philips Pro Blender Ad
Bestel hier