Shutterstock 402166249

Recept: dessert banaan-toffee

Je leeft je leven, je maakt gezonde keuzes, je sport en… je trakteert jezelf af en toe op een welverdiende snack! Dit banaan-toffee-toetje is zo in elkaar te draaien en je maakt er iedereen blij mee.

Mmm, dit is er zo eentje die je eigenlijk het liefst helemaal zelf wilt opeten. Dat kan, dan maak je toch gewoon de vólgende keer een extra portie zodat je partner, kinderen of gasten ervan kunnen genieten. Het is jouw (bananen-)feestje.

Lees ook: ‘6 gezonde ontbijtjes met aardbeien in de hoofdrol

Dit heb je nodig

250 ml slagroom

1 zakje klop-fix (gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar)

3 bananen

40 gram suiker

15 gram water

10 digestive koekjes

1 eetlepel citroensap

En:

4 glazen

mixer

keukenmachine

Zo maak je het

In een pannetje mik je het water en de suiker. Verwarm dit, maar roer het niet. Er ontstaan bellen die langzaam bruin worden. Als de bubbels lichtbruin van kleur zijn, zet je het vuur uit en blus je je brouwsel af met 70 ml slagroom. De karamel die je nu hebt gemaakt, klop je met een garde tot een egale saus. Zet het daarna aan de kant, om af te koelen. Klop nu de overige 180 ml slagroom samen met de klop-fix, stijf met de mixer. Hierna zijn de biscuits aan de beurt. Verkruimel ze en laat de keukenmachine ze helemaal fijn maken. De helft van de kruimels verdeel je over de 4 glazen, op de bodem. Daaroverheen giet je een beetje van de karamel. Snij nu de bananen in kleine stukjes en mik deze ook in de glazen. Besprenkel met de citroensap. Als finishing touch komt er een laagje slagroom op. En als je het leuk vindt, kun je ook ‘stapelen’: iedere keer een beetje karamel, een laagje banaan en wat slagroom. Op warme dagen éxtra lekker met een bolletje vanille-ijs ernaast geserveerd. Mmm, smullen maar!

Gerelateerde artikelen