Courgettespaghetti

Recept: courgettespaghetti met pestokip en tomaatjes

Een lekkere, smaakvolle maaltijd is snel gemaakt! Deze courgettespaghetti met pestokip en tomaatjes heeft slechts 5 ingrediënten en staat zo op tafel!

Om met weinig ingrediënten een smaakvol gerecht te creëren, kun je ingrediënten gebruiken die extra veel smaak aan het geheel geven. Honingtomaten® zijn echte smaakmakers die de klassieke pasta pesto naar een hoger niveau tillen.

Lees ook:5 redenen om courgette op je boodschappenlijstje te zetten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 bakje (180 g) Honingtomaten®
  • 1 courgette
  • 600 g kipfilet
  • 200 g spaghetti
  • 100 g pesto

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en haal de courgette door de spirelli zodat je mooie courgetteslierten krijgt.
  2. Doe een klein beetje pesto in de pan en voeg hier de kip aan toe. Roerbak het geheel tot de buitenkant van de kip goudbruin is. Voeg de rest van de pesto toe aan de pan en zet het vuur laag totdat de kip gaar is. Je kunt dit controleren door een stukje kip doormidden te snijden; wanneer de kip niet meer glanst, is de kip gaar vanbinnen.
  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de spaghetti in de pan met de pestokip en de courgetteslierten.
  4. Verdeel de spaghetti over de borden, garneer met Honingtomaten® en serveer direct. Je kunt ervoor kiezen om de Honingtomaten® heel te houden of te halveren.

Recept en beeld: Looye Kwekers

Gerelateerde artikelen