Smoothie Bowl 2100x1440

Ontbijtidee: smoothie bowl

Smoothiebowls zijn razendsnel klaar en bevatten veel vitaminen en mineralen die je nodig hebt ’s ochtends. Een vrolijke start van je dag, dus. Zó maak je ‘m.

Smoothiebowls zijn niks anders dan een smoothie die je eet met een lepel. Ze zijn voedzaam en snel te maken, zien er leuk uit en je kunt er naar hartenlust mee experimenteren.

Lees ook: Zo blend je een perfecte smoothie

Hoe maak je een smoothie bowl?

Je begint met het zware geschut: een goede blender. Omdat je met bevroren fruit werkt, heb je een blender van minimaal 1200 watt nodig. Vervolgens maak je de basis van je smoothie. Neem zo’n 200 gram bevroren fruit en een rijpe banaan. Doe dit in de blender met een beetje (plantaardige) melk, (kokos)water of (plantaardige) yoghurt. Let erop dat de smoothie niet te dun wordt, zodat je het met een lepel kunt eten. Uiteraard kun je ook groente toevoegen aan de smoothie, zoals een hand spinazie of een avocado. Pik je meteen die fijne extra voedingsstoffen mee.

Hierna ga je de toppings toevoegen. Kies voor goede vetten en superfoods, zoals noten(pasta), chiazaad (of andere pitten en zaden), blauwe bessen of kokossnippers. Eigenlijk kun je erop doen wat je wilt, maak er dus gerust een feestje van.

Tip van de redactie

Philips Avance HR3655/00 Blender
Philips Pro Blender Ad
Bestel hier