tip-duurzaam-dieet

Met deze tip maak jij jouw eetpatroon duurzaam

Wat kan je precies doen om je eetpatroon duurzaam te maken? Met deze tip kom je een heel eind!

 

Heb jij de Veganuary challenge gevolgd? Of ben je überhaupt bewuster bezig met wat je eet? Tegenwoordig zijn we met z’n allen steeds bewuster bezig met de producten die we eten en aanschaffen. Maar wat kunnen we nu precies doen om duurzamer te eten en tegelijk al onze benodigde voedingsstoffen binnen krijgen?

Lees ook: ‘Van vega naar vegan

Ondertussen weten we dat minderen in het eten van vlees en zuivelproducten een positieve bijdrage levert aan het beschermen van onze planeet. We zien dan ook overal berichten dat we geen dierlijke producten meer zouden moeten eten/drinken om zo Moeder Natuur een handje te kunnen helpen. Maar moet je per se veganistisch leven om een steentje bij te kunnen dragen?

Low food chain dieet

Wil jij duurzamer en bewuster eten/drinken, maar vind je de overstap naar een vegan dieet nog iets te heftig? Dan is het ‘low food chain’-dieet misschien iets voor jou. Bij dit dieet eet je producten die zo laag mogelijk in de voedselketen staan. Ja, dat zijn veel plantaardige producten, maar niet alleen maar. Je hebt hierbij namelijk niet dezelfde ‘beperkingen’ als bij een veganistisch dieet. Je mag namelijk ook dierlijke producten eten die laag in de voedselketen staan. Denk daarbij aan zeevruchten zoals kokkels en mosselen, maar ook insecten komen voor op dit lijstje. Nu snappen we best dat je niet een sprinkhaan naar binnen wil werken, maar ook in de vorm van bloem of door eiwitrepen heen vind je tegenwoordig al voedzame insecten. Zo eet je dus niet volledig veganistisch, maar krijg je wel de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt én draag je bij aan het beschermen van onze planeet.

Doe je best

Het belangrijkste? Probeer de lat voor jezelf niet zo hoog te leggen. Je doet al enorm je best om duurzamer te eten en dat is alles wat je kan doen. Ieder beetje helpt immers, dus ook als je (nog) niet volledig veganistisch eet/drinkt, draag jij jouw steentje bij. Let goed op wat je shopt, eet alle leftovers op en doe je best om niet te veel over alles na te denken, je kan immers niet meer doen dan je best!

Bron: Womenshealthmag.com/uk

Gerelateerde artikelen