taart verbrand

Lekker aan het bakken? Maar wat als je baksel mislukt?

Een van de favoriete dingen om te doen nu we zo veel mogelijk binnen moeten blijven is bakken. Maar ja… het kan gebeuren dat je taart of cake niet helemaal zoals bedoeld uit de oven komt. Wat nu?

Geen nood! Is je baksessie niet geslaagd, dan kun je vanaf nu terecht bij de Eerste Hulp bij Misbaksels (E.H.B.M), een initiatief van bananenbroodmerk SUNT. Zij geven je tips want je nog wel van je misbaksel kunt maken om voedselverspilling te voorkomen.

Lees ook:5 manieren om nog beter bananenbrood te bakken

Internationale Bananendag

Ook omdat het vandaag (17 april) Internationale Bananendag is, was het voor het bananenbroodmerk een mooie aanleiding om van start te gaan met de E.H.B.M.: “Het

‘’Het laatste wat je wil na je b(iz)arre tocht naar de supermarkt en een uur zweten in de keuken, is je bakblik regelrecht de prullenbak in kunnen schuiven. We hebben toch al genoeg om van te balen?!’’ grapt Laura Hoogland, oprichter van het jonge merk.

Tegen voedselverspilling

Ondanks dat het duurzame bananenbroodmerk zelf kant-en-klaar bananenbrood aanbiedt, vind het team van Sunt het helemaal geen probleem om anderen te helpen een perfect bananenbrood, of ander soort baksel, uit de oven te toveren. ‘’We helpen iedereen met liefde, zeker als dit ervoor zorgt dat er niet onnodig misbaksels in de prullenbak belanden. Ons bananenbrood is namelijk ontstaan om voedselverspilling tegen te gaan. Het zou zonde zijn als al die thuisgebakken bananenbroden er nu juist voor zorgen dat er meer verspilling is’’ aldus Laura. Wie wel wat digitale hulp in de keuken kan gebruiken of het gewoonweg zonde vindt om z’n misbaksel de prullenbak in te gooien kan contact opnemen met de E.H.B.M.

Gerelateerde artikelen