Snicker

Zó maak je een gezonde Snicker (en je hebt maar 4 ingrediënten nodig)

Een Snicker is natuurlijk hartstikke lekker op z’n tijd, maar wil je een versie zonder toegevoegde suikers? Voilà: check dit recept – een ware TikTok-hit.

Niet zo gek ook, want eerlijk is eerlijk: na het proeven van dit tussendoortje mis je de ‘echte’ Snicker geen moment.

Wat je nodig hebt

  • 8–10 medjoul dadels
  • 100% pindakaas
  • Een handje ongezouten pinda’s
  • Een halve reep pure chocolade (minstens 70% cacao)

Zo maak je het

  1. Ontpit de dadels en laat ze kort weken in heet water (zo’n 10 minuten), zodat ze extra zacht worden.
  2. Leg ze op een vel bakpapier, druk ze een beetje plat en schuif ze tegen elkaar aan zodat de bodem helemaal bedekt is met dadels.
  3. Smeer er een dikke laag pindakaas overheen, hak de pinda’s grof en strooi die over de pindakaas.
  4. Smelt de pure chocolade (au bain-marie of in de magnetron) en giet deze over het geheel.
  5. Zet het minimaal drie uur, maar liever een nachtje in de vriezer zodat alles goed hard kan worden. En dan: eet smakelijk!

Tip: het is ook lekker om er wat zeezout overheen te strooien. Of gebruik eens amandel- of cashewboter in plaats van pindakaas. Altijd fijn, wat afwisseling.

LEES OOK

Uit andere media